Нивото на водата в река Рейн край град Кауба в

...
Нивото на водата в река Рейн край град Кауба в
Коментари Харесай

Река Рейн пресъхна


Нивото на водата в река Рейн край град Кауба в Райнланд-Пфалц е спаднало до рекордно ниските 42 сантиметра на фона на продължаващата суша в Европа. Вестник Süddeutsche Zeitung заяви в петък, базирайки се на данни от Федералната администрация за водните пътища и корабоплаването.

По информация на организацията равнището на водата денем е спаднало с пет сантиметра: в четвъртък равнището на водата в Каубе на 546,3 км от Рейн е било 47 сантиметра. Експертите се притесняват, че равнището на водата ще продължи да спада и скоро може да доближи сериозната граница от 40 сантиметра.

Според прогнозите равнището на водата ще продължи да се намалява по цялото продължение на реката: през идващите три-четири дни се чака да спадне с още 10-15 сантиметра. Прогнозата за идващите две седмици е по-благоприятна: специалистите чакат равнището на водата да се увеличи леко от средата на идната седмица.

Намаляването на равнището на водата е извънредно нездравословно за корабоплаването. Когато равнището на водата е ниско, количеството на товара на корабите би трябвало да се понижи. Във връзка с това специалистите се притесняват, че в даден миг транспортът на товари може да стане стопански неблагоприятен.

Природозащитниците също са обезпокоени, защото са записали повишение на температурата на водата, което може да има извънредно негативно влияние върху фауната в реките. Така да вземем за пример заради сушата в река Одер всеобщо измират риби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР