Нивото на водата в река Рейн край град Кауба в

...
Нивото на водата в река Рейн край град Кауба в
Коментари Харесай

Рейн пресъхна

Нивото на водата в река Рейн край град Кауба в Райнланд-Пфалц е спаднало до рекордно ниските 42 сантиметра на фона на продължаващата суша в Европа. Вестник Süddeutsche Zeitung заяви в петък, базирайки се на данни от Федералната администрация за водните пътища и корабоплаването.

По информация на организацията равнището на водата денем е спаднало с пет сантиметра: в четвъртък равнището на водата в Каубе на 546,3 км от Рейн е било 47 сантиметра. Експертите се притесняват, че равнището на водата ще продължи да спада и скоро може да доближи сериозната граница от 40 сантиметра.

Според прогнозите равнището на водата ще продължи да се намалява по цялото продължение на реката: през идващите три-четири дни се чака да спадне с още 10-15 сантиметра. Прогнозата за идващите две седмици е по-благоприятна: специалистите чакат равнището на водата да се увеличи леко от средата на идната седмица.

Намаляването на равнището на водата е извънредно нездравословно за корабоплаването. Когато равнището на водата е ниско, количеството на товара на корабите би трябвало да се понижи. Във връзка с това специалистите се притесняват, че в даден миг транспортът на товари може да стане стопански неблагоприятен .

Природозащитниците също са обезпокоени, защото са записали повишение на температурата на водата, което може да има извънредно негативно влияние върху фауната в реките. Така да вземем за пример заради сушата в река Одер всеобщо измират риби.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР