Нивото на водата в басейните, използвани за охлаждане на реакторите

...
Нивото на водата в басейните, използвани за охлаждане на реакторите
Коментари Харесай

Няма проблеми с охлаждащите басейни на Запорожката АЕЦ

„ Нивото на водата в басейните, употребявани за изстудяване на реакторите в украинската Запорожка атомна електроцентрала, e устойчиво макар намаляването на равнището в близкия язовир “Каховка ”, заяви украинският министър на околната среда, представен от Българска телеграфна агенция.

Запорожката нуклеарна централа продължава да изпомпва вода от Каховския язовир, с цел да охлажда нуклеарното гориво и с цел да се избегне случай, съобщи Международната организация за атомна сила преди дни.

Унищожаването на язовира, намиращ се на река Днепър, провокира евакуацията на хиляди хора от наводнените зони и породи безпокойствие за Запорожката АЕЦ, окупирана от руснаците и намираща се на 150 километра нагоре по течението.

След изследване стана ясно, че интервенциите по изпомпване на вода би трябвало да продължат, даже и водното равнище да спадне под сегашния предел от 12,7 метра, който преди този момент бе преценен като сериозен, изясни организацията към Организация на обединените нации. Тя фиксира в този момент на 11 метра сериозния предел на водното равнище.Персоналът на АЕЦ Запорожие към този момент вкара ограничения за ограничение на потреблението на вода, като тя се употребява единствено за съществени действия, свързани с нуклеарната сигурност.

Киев и Москва се упрекват взаимно за разрушаването на язовира.

 

Етикети: АЕЦЗапорожиеУкрайнаязовир
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР