Нивото на риск в България е ниско. Това съобщи премиерът

...
Нивото на риск в България е ниско. Това съобщи премиерът
Коментари Харесай

Николай Денков: Няма повишен риск за България, но има сериозна опасност от развитие на конфликта

Нивото на риск в България е ниско. Това заяви министър председателят Николай Денков след изключителното съвещание на Националния контратерористичен съвет, призован поради спора сред Израел и " Хамас ". 
Прочетете още
" На базата на тези две съвещания е направен отчет, който координира цялата антитерористична активност в страната. Няма нараснал риск, равнището остава най-ниско – 3 равнище. По отношение на институциите, които по принцип са с нараснал риск, да вземем за пример гари – там е жълто равнище. По отношение на държавни институции равнището е зелено – най-ниското допустимо ", изясни Денков.

Той обаче акцентира, че спорът може да ескалира. 

" Ситуацията в Израел се трансформира доста бързо. Има сериозна заплаха от развиване на спора и неговото ескалиране, защото има такива индикации. Това ще докара до повишение на бежанските потоци, опасности, свързани с доставката на първични материали, както и техните цени. ", уточни министър председателят.



Националният контратерористичен център е основан по Закона за противопоставяне на тероризма. Негов координатор е Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС). Той прави разбор и оценка на терористичната опасност за съответни обекти и лица на национално, регионално и общинско ниво и предлага на министъра на вътрешните работи определянето на равнището на опасността и въвеждане на степен на подготвеност.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР