Нивото на река Янтра във Велико Търново се повиши до

...
Нивото на река Янтра във Велико Търново се повиши до
Коментари Харесай

Притеснение от наводнение във В. Търново, Янтра с критично ниво

Нивото на река Янтра във Велико Търново се увеличи до 5,50 м при сериозна стойност от 6,50 м. Причината е изобилните дъждове през последните 24 часа.

Приливът на вода идва от течението в региона на Габрово. В ниските елементи на кв. „ Асенов “ и кв. „ Света гора “ още от нощните часове са ситуирани екипи на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

На място са заместник-кметът проф. Георги Камарашев, шефът на пожарната комисар Красимир Кръстев и гл. контрольор Пламен Иванов. На места са завършени защитни краткотрайни насипи.

Реката стигна и до входа на църквата „ Св. 40 Мъченици “, а в един от крайните квартали в града към този момент е преляла, заяви Нова телевизия.

От Община Велико Търново оповестяват, че под непрекъснато наблюдаване са равнищата на р. Янтра във Велико Търново и притоците й на територията на общината. Стойностите се наблюдават на всеки 15 минути, а информация в действително време постъпва от цифровата система на Общината посредством радарните датчици в кв. „ Чолаковци “, Килифарево и с. Пушево.

Между 2,05 м. и 2,15 м. се движи равнището на р. Янтра в кв. „ Чолаковци “. За последния час е регистрирано леко намаление. 70 см. е р. Белица в Килифарево. И двете реки са надалеч от сериозните стойности.

Заради изобилните и непрекъснати дъждове кметът на Велико Търново Даниел Панов е дал инструкции за наблюдаване на водоемите и на всички кметове и кметски наместници в общината.

Етикети: Велико ТърновонаводнениеЯнтра
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР