Нивото на река Дунав продължава да е критично ниско и

...
Нивото на река Дунав продължава да е критично ниско и
Коментари Харесай

Криза! Дунав продължава да пресъхва

Нивото на река Дунав продължава да е сериозно ниско и в първия български сектор на реката, оповестиха от "Пристанище Видин ", предава Българска телеграфна агенция.
По данни на организация "Проучване и поддържане на река Дунав " равнището през днешния ден край Ново село на километър 833-ти бе минус 26 см по отношение на условната кота "нула ". Прогнозата за идните два дни е то да продължи да се намалява. Край село Гомотарци водният дирек е минус 137 см, а при Дунав мост 2 на километър 796-ти равнището е 17 см.
Подобна е обстановката и в останалите български сектори на Дунав, както и в дунавски страни, като маловодието е обхванало цялата река. По думите на капитани на кораби стотици са самоходните и несамоходните плавателни съдове на стоянка, които изчакват в българо-румънския сектор на река Дунав поради доста ниското равнище.
Независимо от ниското равнище на река Дунав край Видин не престават да дебаркират круизни кораби. И през днешния ден на видинското пристанище хвърлиха котва два пътнически кораба с задгранични туристи на борда. Специалистите изясняват, че тези кораби имат прегазване от 1,20-1,30 метра. От началото на туристическия сезон - средата на месец март до през днешния ден, на видинското пристанище са дебаркирали, макар ниското равнище на реката, 215 круизни кораба, а от началото на юли до през днешния ден – над 74 кораба, демонстрира информация на "Пристанище Видин “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР