Нивото на река Дунав при Видин премина границата от 750

...
Нивото на река Дунав при Видин премина границата от 750
Коментари Харесай

Нивото на река Дунав при Видин се покачи със 17 сантиметра

Нивото на река Дунав при Видин мина границата от 750 сантиметра, при която се вкарва първи стадий от проекта за отбрана на популацията.

За последното денонощие е записано повишаване със 17 сантиметра, височината на водния дирек е 763 сантиметра, оповестяват на уеб страницата си от ИА "Проучване и поддържане на река Дунав ". При Ново село през днешния ден равнището на реката е 722 сантиметра, записано е повишаване също със 17 сантиметра.

Остава в действие прелюдия на 21 март т. година първи стадий от Плана за отбрана на популацията при високи води на река Дунав - "Повишено внимание " като превантивна мярка за засилено наблюдаване на положението на дигите и корекциите на реките. При въведената степен "Повишено внимание " измерването на равнището на река Дунав се прави три пъти дневно в светлата част на денонощието и непрестанно се следят защитните насипи. Вторият стадий от Плана за отбрана на популацията се вкарва при равнище на Дунав от 850 до 930 сантиметра, а при по-голямо повишаване се афишира изключително състояние, осведомят от регионална администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР