Нивото на паричните средства в американската хазна се понижава до

...
Нивото на паричните средства в американската хазна се понижава до
Коментари Харесай

31 милиардери разполагат с повече пари, отколкото държавната хазна на САЩ

Нивото на паричните средства в американската хазна се намалява до рисково ниско равнище, защото Вашингтон изчаква до последния миг, с цел да увеличи тавана на дълга.

Към 25 май Министерството на финансите разполага с едвам 38,8 милиарда $ в брой, съгласно последните федерални данни. Това е по-малко от над 200 милиарда $ по-рано този месец и се приближава до минималното равнище от 30 милиарда $.

За съпоставяне, съгласно показателя на милиардерите на Блумбърг 31 милиардери разполагат с повече парични средства от 38,8 милиарда $ на федералното държавно управление.

Някои от тях, като стилния магнат Бернар Арно, имат доста повече. Нетното положение на Арно, ръководител на производителя на първокласни артикули LVMH, се прави оценка на 193 милиарда $. Милиардерът от Tesla Елон Мъск е на стойност 185 милиарда $, а чистото положение на създателя на Amazon Джеф Безос е 144 милиарда $.

Списъкът с 31 милиардери, чието положение надвишава общата сума на чичо Сам, включва известни имена като Майкъл Дел, именития вложител Уорън Бъфет и съоснователя на Фейсбук Марк Зукърбърг, както и милиардери с по-нисък профил като френския милиардер Франсоа Пино и ръководителя на Chanel Ален Вертхаймер.

Президентът Джо Байдън и ръководителят на Камарата на представителите Кевин Маккарти реализираха двупартийна договорка за унищожаване на тавана на дълга до 1 януари 2025 година

Ако Конгресът не увеличи тавана на дълга до 5 юни, министърът на финансите Джанет Йелън предизвестява, че държавното управление няма да разполага с задоволително средства, с цел да изплати всички отговорности на страната в цялостен размер и в точния момент.

Снимка: От ляво на дясно, по часовниковата стрелка: Марк Зукърбърг, Елон Мъск, Бернар Арно, Уорън Бъфет, Майкъл Дел, Джеф Безос. (Кевин Дич/Лудович Марин/Ерик Пиермонт/Гарет Катермол/Матю Буш/Йоханес Айзеле/AFP/Bloomberg)

Източник: CNN
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР