Нивото на недоверието в държавата и институциите в последните 30

...
Нивото на недоверието в държавата и институциите в последните 30
Коментари Харесай

Владислав Панев: В ДНK-то ни е зaлeгнaлo, че държавата винаги иска да ни излъже

Нивото на недоверието в страната и институциите в последните 30 години е на извънредно високо равнище. Хората не имат вяра на лекари, на администрацията. Не имат вяра и имат задоволително мотиви през последното десетилетие да не имат вяра. Хората считат, че има нещо откъм гърба. Някой прави пари от имунизациите, от затварянето на заведения, че ще получи държавна помощ. Според мен това е всеобщо, тъй като в ДНК-то ни е залегнало, че страната постоянно желае да ни излъже. Това разяснява съпредседателят на " Демократична България " Владислав Панев в ефира на " Честно казано с Люба Кулезич ".
Той разяснява и рецесията с силата. " Хората от дребния и междинния бизнес тегнат доста съществено. Миналата година бяха затворени магазини и обекти, тогава цената на тока падна фрапантно, а в този момент пораства стремглаво. Всеки си има своята истина и аз не обвинявам страната, че без добра разяснителна акция ги изкара на свободния пазар, където те няма по какъв начин да въз основата на свободния пазар няма по какъв начин да знаят какви контракти за подпишат ".

" Всички бордове на енергийните компании са назначени от ГЕРБ. Министърът на енергетиката не е сменил един гербаджийски ръб от май месец насам. Не се е и опитал действително. За мен това е един тип бойкот посредством политически дивиденти, които ГЕРБ се пробват да извлекат въз основата на рецесията в енергетиката. Цените могат да бъдат контролирани, тъй като ние смятахме с познати от сектора, че в случай че се сключат контракти. Големи индустриални компании, в случай че купят ток за 5 години напред, цената е 150 лева/МВч. Никой не чака 400 лева/МВч да се задържи за 2 години напред. Не го вършат, тъй като бордовете на енергийните компании не желаят да взимат верните решения, с цел да може ГЕРБ да извлича политически дивиденти ", разяснява той.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР