Нивото на моето разочарование ме кара да наблюдавам много внимателно

...
Нивото на моето разочарование ме кара да наблюдавам много внимателно
Коментари Харесай

Даже Костов го разбра: Асен Василев проби бюджета, раздаваха пари на калпак

„ Нивото на моето отчаяние ме кара да следя доста деликатно държанието на политическата групировка, за която ще гласоподавам. Ако те не изпълнят задължението си да вкарат бюджетния недостиг в границите на 3%, аз няма да гласоподавам повече за тях. " Това съобщи Иван Костов пред Bloomberg TV България.

По думите му изтеклия отчет от финансовото министерство е „ скандал “ и Росица Велкова би трябвало да бъде отстранена от Румен Радев, тъй като разкрила, че България е пред банкрут.   

„ При тези политики, които сега са заложени, примерно обвързването на минималната работна заплата, обещаването за увеличение на пенсиите и така нататък, при тази обстановка се обрисува неспособност да се влезе в недостиг в границите на 3%. Дефицитът евентуално ще остане някъде към 6,5%, или 11 милиарда лв. ", счита Костов и разяснява:

„ Да, де, само че идва едно Народно заседание, което ще работи да речем два месеца. Какво прави едно Народно заседание, което има къс небосвод от време? Видяхме какво направи 48-ото нормално Народно заседание: изблик, разблуден популизъм. Видяхме го пред очите си. Едновременно с това направиха тези пробиви във фиска, създавайки спомагателни нееластични, т.е. неможещи да бъдат върнати обратно бюджетни разноски, които ни пращат на недостиг от 6,5%. “

Според него още веднъж ще се извършат същите „ бели “ и, в случай че се повторят то дефицитът ще отиде над  6,9%, той може да доближи и 12, и 13 милиарда. При подобен недостиг еврозоната става невъзможна.   

По думите му инфлацията и бюджетът се „ пробил “ от раздаваните пари на калпак, като са били нараснали приходите, пенсиите с изпреварващи темпове, пред инфлацията, за което Костов упреква Кирил Ананиев и Асен Василев.  

„ На всички, които настояват, че това е методът да изпреварваме или следваме инфлацията с приходите, това е методът да решим икономическите си проблеми, аз подсещам да прегледат деликатно политиката на Жанвиденовото държавно управление в 1994-та и началото на 1995 година. Същата политика. Даваме пари, подтикваме потреблението и по-късно – голямата съсипия, тъй като тя е неизбежна “.

„ Нивото на моето отчаяние ме кара да следя доста деликатно държанието на политическата групировка, за която ще гласоподавам. Ако те не изпълнят задължението си да вкарат бюджетния недостиг в границите на 3%, аз няма да гласоподавам повече за тях “, съобщи още Костов във връзка на идните избори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР