Нивото на безработицата в Германия регистрира нови най-ниски стойности от

...
Нивото на безработицата в Германия регистрира нови най-ниски стойности от
Коментари Харесай

Рекордно ниски стойности на безработицата в Германия

Нивото на безработицата в Германия записва нови най-ниски стойности от обединяването на страната през 1990 година на фона на продължаващите опити за образуване на държавно управление.
По данни на федералната организация по заетостта за ноември безработицата е била 5,3%, което е 0,1% по-малко от предходния месец. Така продължава стабилната наклонност в страната за увеличение на заетостта.
Неуспехът на управляващите в Берлин да се обединят към коалиция, откакто договарянията сред консерваторите на канцлера Ангела Меркел, Зелените и демократичната Свободна демократична партия (СвДП), към момента не е отслабил икономическото показване или доверие на бизнеса и потребителите.
С продължаващата поддръжка на Европейската централна банка и продължаващото търсене на немски артикули в чужбина икономистите и държавното управление усилиха упованията си за стопански напредък през 2017 година и идните години.
Меркел беше толкоз уверена в продължаващия стопански напредък, че по време на предизборната си акция разгласи, че си слага за цел постигането на „ цялостна претовареност “ – безработица от към 3%, до 2025 година все още единствено една немска провинция – Бавария, може да се похвали с сходна ниска безработица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР