Нивата на водните басейни в засегнатите райони в Северозападна България,

...
Нивата на водните басейни в засегнатите райони в Северозападна България,
Коментари Харесай

Над 80 са обработените сигнали, свързани с дъждовете в страната, през последните 24 часа

" Нивата на водните басейни в засегнатите региони в Северозападна България, както и в Софийско, се възстановяват. Язовир " Огоста “ се изпуска, а при " Клисурица “ и " Христо Смирненски “ се следи спад. “ Това сподели пред bTV инсп. Георги Дамянов от Националния действен център на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

" През миналото денонощие екипите ни са отработили към 82 сигнала, свързани с дъждовете. Най-много имаше във Враца - 25 сигнала, Видин – 26, Монтана - 9  и в София-окръг - 5 сигнала. Хората главно алармират за наводнени приземни етажи и изби “, изясни той.

Инсп. Дамянов съобщи, че на място има 8 екипа, които не престават да обработват сигнали и са в подготвеност да се изпратя още при потребност.

Той добави, че сериозни точки във Враца няма все още.

" Създадена е организация и непрекъснато се следят язовирите, както от наши представители, по този начин и представители от локалната власт. При вероятно покачване на водите ще си вземат всички превантивни ограничения “, сподели още Дамянов.

Премиерът Николай Денков участва през вчерашния ден на съвещанието на Кризисния щаб за наводненията в област Враца. Правителството ще финансира планове с цел превенция на бедствия регулярно, а освен по време на рецесии, даде обещание Денков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР