Нивата на водата в реките, езерата и язовирите в Западна

...
Нивата на водата в реките, езерата и язовирите в Западна
Коментари Харесай

Безпрецедентна суша в Западна Европа

Нивата на водата в реките, езерата и язовирите в Западна Европа понижават или даже пресъхват на фона на най-тежката суша от десетилетия , която слага напрегнат доставките на питейна вода, попречва речния товарен превоз и туризма и заплашва добивите на аграрни култури, обобщава Ройтерс.

Условията се утежниха в цяла Европа, до момента в който поредност от горещи талази минават през континента.

В Испания фермерите на юг се притесняват, че суровата суша може да понижи производството на зехтин с близо една трета в страната, която е негов максимален производител в света . Във Франция, която трябваше да се бори с неотдавнашните, камиони доставят вода до десетки села останали изцяло без вода

В Германия товарните кораби, съществена товарна артерия на Западна Европа, а по продължение на най-дългата река в Италия, По, огромните пясъчни насипи са останали на изсъхнало, до момента в който равнището на водата внезапно спада . През юли Италия разгласи изключително състояние за регионите към река По, които създават повече от една трета от селскостопанската продукция на страната.

Докато Франция се бори с четвърта гореща вълна тази седмица, доста учени споделят, че високите температури досега това лято са в сходство с възходящата периодичност и активност на рискови климатични епизоди в Европа.
 Настоящата суша в Южна Европа може да се трансформира в най-лошата до момента
Настоящата суша в Южна Европа може да се трансформира в най-лошата до момента

Приспособяването към климата, намаляването на риска от бедствия и готовността за бедствия са от първостепенно значение

Британската метеорологична работа във вторник издаде оранжево предизвестие за " рискови горещини " за елементи от Англия и Уелс , като тези региони " не могат да си вземат отмора " от горещите и сухи условия, които провокираха пожари, счупиха температурни върхове и и сложиха на тествания инфраструктурата на Обединеното кралство.

След премахването на рестриктивните мерки поради пандемията доста туристически обекти в Западна и Южна Европа се надяваха на мощен туристически сезон, а вместо това в този момент се сблъскват с високи цени на силата и на фона на невиждана жега и суша.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР