Нива с около 5400 растения марихуана е открита в близост

...
Нива с около 5400 растения марихуана е открита в близост
Коментари Харесай

Нива с марихуана под конец и с капково напояване откриха край яз. Цонево

Нива с към 5400 растения марихуана е открита наоколо до язовир Цонево. На мястото е построена поливна система , има генератор за ток, пръскачки, както и голям брой торове и препарати за растителна отбрана, заяви Министерство на вътрешните работи.

Нивата е открита на 29 септември. Иззети са също и голям брой торове и препарати за растителна отбрана и други движимости . Арестувани са двама души, за които се ревизира възможната им съпричастност към развъждането на растенията. Плантацията е ситуирана в гориста околност, като преди засяването на терена от 2, 5 дка са били изсечени насаждения от дъб и бор. До плантацията се стига по черен път.

В самата равнища има построена система за напояване от три пластмасови цистерни. На към 6 метра от брега на язовир " Цонево " при интервенцията са открити водна помпа с бензинов мотор, гофрирана тръба и всмукател за вода.
 Закопчаха двама братя за противозаконни оръжия, арсенал и марихуана
Закопчаха двама братя за противозаконни оръжия, арсенал и марихуана

Открити са и 459 патрона с друг диаметър

Освен хидротехническото оборудване за поливане на растенията са конфискувани пет чувала тор, аграрни принадлежности, пръскачки, батерии, туби и латексови ръкавици, употребени от наркоземеделците.

В непосредственост до наркоплантацията е открит бивак, построен за служащите и охранителите на равнищата . Под платнище, опънато на дърветата, са открити и конфискувани чували с боклуци и генератор за ток с бензинов мотор и други движимости. Действията по следствието, както и за определяне на причинителите не престават.
 От дрегера на КАТ през обиска до равнищата с марихуана
От дрегера на КАТ през обиска до равнищата с марихуана

Водачът е тестван за опиати, като апарата дал позитивна проба

По време на спецакцията са взели участие 62 чиновници. При инспекциите са арестувани 15 лица. Съставени са 22 фиша. Образувани са две бързи полицейски производства - за владение на опиати и за ръководство на кола след приложимост на опиати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР