Нива на заплащане от 1 300-1 500 лв. във ВиК

...
Нива на заплащане от 1 300-1 500 лв. във ВиК
Коментари Харесай

КНСБ: Заплата от 1 500 лв. за ВиК сектора не е достатъчна


Нива на възнаграждение от 1 300-1 500 лева във ВиК системата не са атрактивни. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров на конференция на тематика " Интелигентно ползване на водни запаси и Синя дипломация ".

Димитров изясни, че достъпът до качествена питейна вода и канализация е всеобщо право. Държавата и обществените институции са длъжни да обезпечат това право на хората, уточни той. И добави - загубите в мрежата на ВиК бранша са съществени .

По думите на Димитров напъните би трябвало да бъдат ориентирани за привличане и насърчаване на фрагменти във ВиК бранша, както и да им бъде обезпечено почтено възнаграждение. Средната възраст в бранша е 52 година Пламен Димитров се надява да се влеят повече средства. 

" Цената на водата би трябвало да бъде налична и няма по какъв начин да не търсим успеваемостта на тези сдружения, които я доставят. Цената на водата следва своя натурален стопански ход , само че всички, които би трябвало да бъдат подкрепени, би трябвало да намерят волята на страната ", акцентира президентът на КНСБ.
 ВиК получава близо 400 милиона лева за развиването и усъвършенстване на 10 области
ВиК получава близо 400 милиона лева за развиването и усъвършенстване на 10 области

Споразумението включва създаване на 7 нови пречиствателни станции и ремонт на други 3
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР