Nitto ATP Finals, групова фазаНик Кирьос/Танаси Кокинакис – Иван Додиг/Остин

...
Nitto ATP Finals, групова фазаНик Кирьос/Танаси Кокинакис – Иван Додиг/Остин
Коментари Харесай

Кирьос и Кокинакис останаха в играта с инфарктен успех


Nitto ATP Finals, групова фаза

Ник Кирьос/Танаси Кокинакис – Иван Додиг/Остин Крайчек 3-6, 6-4, 10-6

Ник Кирьос и Танаси Кокинакис резервираха шансове за класиране на полуфиналите в Торино след трагична победа над Иван Додиг и Остин Крайчек. Австралийците изглеждаха обречени, откакто изоставаха с 1-5 в тайбрека, само че след изумителна крайна серия съумяха да стигнат до триумфа.

В последния кръг от груповата фаза 2К ще се изправят против Никола Мектич и Мате Павич, които по-рано през днешния ден се класираха за идната фаза след чиста победа над Нийл Скупски и Уесли Куулхоф (6-4, 7-6).

Двубоят стартира чудесно за Додиг и Крайчек, които осъществиха ранен пробив и поведоха с 3-0. Преднината им бе на път да стане още по-голяма, само че Кирьос и Кокинакис избавиха два следващи брейкпойнта и редуцираха пасива си. Шампионите на Australian Open баче не съумяха да върнат пробива, вследствие на което Додиг и Крайчек запазиха задатъка си и се постановиха с 6-3 в откриващия сет.

Хърватско-американското дуо не бе по никакъв начин надалеч от успеха, само че при 4-4 пропуснаха първия късмет за пробив, разкрил се пред някоя от двойките във втората част. Тази пропиляна опция им струваше доста скъпо, защото Кирьос и Кокинакис завоюваха подаването си, след което реализираха поврат от 40-15 и реализираха решителен брейк, вкарвайки мача в тайбрек след 6-4.

В него Додиг и Крайчек натрупаха задатък от 5-1 и мачът изглеждаше решен. Впоследствие обаче Кирьос и Кокинакис изиграха най-силния си интервал в мача. Двамата наелектризираха публиката в Pala Alpitour с няколко атрактивни осъществявания и реализираха цялостен поврат, записвайки серия от шест безответни точки. Додиг и Крайчек понижиха изоставането си, само че последваха две отлични отигравания при мрежата от страна на Кирьос, след което финалистът от Уимбълдън завърши дуела с ас за крайното 3-6, 6-4, 10-6 след 80 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР