Нито властите в Скопие, нито тези в Будапеща са способни

...
Нито властите в Скопие, нито тези в Будапеща са способни
Коментари Харесай

Скопие и Будапеща се чудят как без паспорт Груевски е влязъл в Унгария

Нито управляващите в Скопие, нито тези в Будапеща са способни да дадат отговор по какъв начин тъкмо някогашният македонски министър председател Никола Груевски е влезнал в Унгария без паспорт. Това пишат македонски медии ден откакто Груевски заяви, че е в Унгария и е изискал леговище.

Македонското вътрешно министерство удостовери, че Груевски е в Унгария. Той трябваше при започване на седмицата да се яви в затвор в Скопие, където да излежи двегодишната си присъда поради непозволено употребявано въздействие.

От юли предходната година Груевски няма интернационален паспорт, който му бе иззет от съда, откакто профилираната прокуратура внесе обвинявания против него.

Унгарският външен министър Петер Сиярто сподели на конференция, че не може да разяснява " настояща процедура за леговище " и до момента в който тя тече, няма да даде повече информация.

Той обаче не можа да отговори на македонски и други публицисти на въпроса по какъв начин Груевски е влезнал в страната без паспорт, предава Нова ТВ. Според унгарското законодателство някогашният министър председател би трябвало първо да бъде арестуван в директен център за търсещи леговище, а в случай че е влезнал от Сърбия, би трябвало да бъде върнат там. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР