Нито веднъж не сме казали - и няма да го

...
Нито веднъж не сме казали - и няма да го
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Повечето случаи на купуване на гласове са в полза на една партия |

Нито един път не сме споделили - и няма да го създадем до края на избори, коя тъкмо партия купува избор. До изборите дано остане в загадка, само че след вота е редно да се знае, само че множеството случаи са е в интерес на една партия.

Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков пред " Дарик радио " по отношение на акциите на Министерство на вътрешните работи на разнообразни места против пазаруването на гласове. 

Рашков разкри и случай, при който  доктор се е заел да издава медицински документи на жители , които събирайки се в по-голям брой - да образуват секция, с цел да не гласоподават машинно. " Като заболели хора, да вземем за пример от COVID-19, да могат да гласоподават по различен метод, с цел да може да се манипулира вота ", уточни той. 

За работата на прокуратурата и сигналите на Министерство на вътрешните работи за следен избор служебният министър съобщи, че са образувани  доста досъдебни каузи от получени данни за подготовка за пазаруване на гласове.

" Разчитах на прокуратурата да ни спомага, само че вместо подпомагане, срещаме противопоставяне. Струма ми се, че нямаме взаимоотношение с прокуратурата в случаите, в които сме разкрили данни за пазаруване на гласове в интерес на една политическа партия ",  категоричен е той.  

На въпрос за какво представителят на основния прокурор Сийка Милева сподели, че до момента няма разкрита група за пазаруване на гласове, Рашков отговори, че евентуалната причина е, че от Министерство на вътрешните работи не осведомят държавното обвиняване авансово . " Не ги срещаме авансово каква информация получаваме и тъй като изненадата и внезапността подсигурява триумфа на дейностите ", добави той. 

Ресорният министър добави, че няма пояснение за какво се опълчват " по чудноват метод на дейните дейности на Министерство на вътрешните работи ". 

На въпрос дали има теч на информация Рашков съобщи, че още при започване на мандата е подхванал дейности, с цел да подсигурява, че няма да има. " Заварих една извънредно странна процедура - прокурорите да желаят от оперативните служащи да се срещат с оперативните каузи, а те са класифицирана информация ", уточни той. 

От думите му стана ясно, че когато е позволено прокурори да се срещат още в зародиш с информацията, тя " елементарно стига до върха на прокуратурата ".

" Бяхме очевидци години наред по какъв начин върхът на държавното обвиняване ежеседмично беше в Министерски съвет. Чухме и от едни записи, че ръководителят на Министерския съвет знае авансово против кого ще се подхващат дейности и кой ще бъде размазан и сплескан ", разяснява Бойко Рашков и добави, че този теч към този момент няма да го има, защото е издал заповед. 

На въпрос дали полицията в Кюстендил е, какъвто период даде прокуратурата, че л са говорили по какъв начин 15 000 македонци да гласоподават Рашков отговори: 

Прокуратурата на мен ли ми дава период? По-скоро аз желая да дам период като жител. Тя доста обича употребява мощ и заплашва, че ще образува произвеждане против някой човек. Добре е прокуратурата да намерения за периода, в който ще завърши делото за КТБ, което стартира 2014 година Съдът разпитва очевидец №4, а очевидците са още 100 пъти по толкоз. Има ли опити на прокуратурата да забавя периода.

Рашков още веднъж напомни думите си, че съгласно прокуратурата протестиращите са правили прелом и дефинира това като " унизително ". 

За изказванията, че са подслушвани протестиращи вътрешният министър разяснява, че чиновници на ДАТО са работили съвсем непрекъснато, а Агенцията е " прегряла " . За първи път е изплащан ексклузивен труд, а чиновниците на Министерство на вътрешните работи са употребявани като обслужващ личен състав. " След това е почнало всеобщо заличаване, една от машините се е развалила от работа ", добави той. 

По думите му има и информация за лица, които имат специфична техника , посредством които да долавят връзки сред обособени жители и тя ще бъде конфискувана. 

По отношение на корупцията той съобщи, че у нас тя е почнала непосредствено от високите равнища на властта: " От една страна имаме прокуратура, която би трябвало да преследва това събитие, а въпреки това имаме специфичен орган в лицето на КПКОНПИ. Пита се в задачата къде бяха тези органи, които по закон би трябвало да противодействат, с цел да видят, че в последните 10 години по линия на създаване на автомагистрали и пътища у нас са изтекли големи материални активи - една част от които без да се съблюдава Закона за публичните поръчки ".

" Да седне Гешев у дома, в случай че не може и няма време от пътешестване по страната, да вземе отчета на Сметната палата, да смъкна каскета и да го прочете - там всеки правист ще види, че е цялостно с описания на осъществени закононарушения ", добави той.

Рашков съобщи и че не може никой общественик у нас, даже и министър-председателят, да си разрешава да подарява 8,6 милиарда лв. , без да се съблюдава Закона за публичните поръчки.

По думите на Рашков основният прокурор не признава разделянето на управляващите и в резултат на това прокуратурата е в действителност слята с политическата власт.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР