Нито сме обсъждали, нито съм чула такова нещо - така

...
Нито сме обсъждали, нито съм чула такова нещо - така
Коментари Харесай

Нинова разкри дали ще има евентуални промени в кабинета


Нито сме обсъждали, нито съм чула такова нещо - по този начин вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността, и водач на отговори на журналистически въпрос дали ще има лични промени в кабинета.

На въпрос за възможна оставка на външния министър Теодора Генчовска, тя отговори: „ Според мен е слух единствено и операция “. 

Нинова сподели, че не счита, че вътрешният министър Бойко Рашков би трябвало да си подаде оставка, откакто през днешния ден Софийският областен съд анулира като незаконосъобразна заповедта за задържането на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов.

Вицепремиерът пристигна в Народното събрание за среща на експертните препоръки от четирите обединения в ръководещата коалиция. На диалозите ще бъдат разисквани стопански и обществени ограничения, удостовери тя. По думите на Нинова, измежду обсъжданите тематики ще е преодоляване на инфлацията и цените, както и компенсирането на приходи. „ Слагаме началото на диалога за актуализация на бюджета “, уточни още тя.

„ Трябва да подсигуряваме финансовата непоклатимост на държавата; да няма популизъм, само че да има действителни дейности, които да оказват помощ на стопанската система и семействата “, счита Нинова.

Тя конкретизира, че съгласно би трябвало да се прегледат опциите за понижаване на Данък добавена стойност, на акцизи, горива и " следените артикули ". Социалистите ще слагат и тематиката за необлагаемия най-малко и регулирането на енергийната беднотия, уточни още Нинова. 

Тя сподели, че таванът на цените е „ една доста гореща тематика “, по която имаме разнообразни отзиви.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР