Нито правителството на Борисов, нито правителствата на Радев се справят ...

Нито правителството на Борисов, нито правителствата на Радев се справят

Костов: Обстановката е мрачна и тревожна, партиите са обхванати от паника

 " Нито държавното управление на Борисов, нито държавните управления на Радев се справят с епидемията. България се открива във фаза на силно ускорено разпространяване на епидемията, която ни е нанесла най-тежки демографски поражения и заплашва да направи неспособна болничната система да одобри бъдещи клинични случаи. Обстановката е мрачна и тревожна ". 

Това заяви пред БНР някогашният министър председател Иван Костов и цитира сп. " Економист ", което е класирало България преди всичко в света по проваляне върху популацията от изключителна или свръхсмъртност. 

Според него искането на оставката на здравния министър е разследване от злотворен популистки синдром на Българска социалистическа партия. 

" Партиите са обхванати от суматоха и отхвърлят да одобряват, че алтернатива за ограничение на вредите от епидемията в този момент е цялостно затваряне и драстични лишения ". 

В излъчването " Хоризонт " Костов уточни, че опашките пред имунизационните пунктове през финалните дни са израз на " принудата, която изискването за сертификат оказва върху държанието на обществото ". 

" Липсата на упование във управляващите, на което се дължи отказването от ваксиниране, от съблюдаване на ограниченията, е разследване на принудата. Виждам идеологическа причина в забавянето на тази насила- лявата социалнолиберална политика на предходното постоянно и на настоящето служебно държавно управление не одобрява да бъдат лимитирани персоналните права и свободи, макар че това става с стойността на загуба на толкова човешки живот. От тази политика произтича побългаряването на цифровия европейски документ ". 

Той призова хората да се отрезвят и да осъзнаят, че това, което в противоположен случай чака България, е още повече заболели и гибел. 

" Първото, което би трябвало да се направи по време на изпитание за преодоляване на рецесия, е да се изяснят параметрите на рецесията и да се има ясна визия каква е силата на тази зараза. Някой би трябвало да помогне и на щаба, и на министъра, и на неговите съветници ".

Източник: varna24.bg