Нито политиците, нито който и да било друг няма телефона

...
Нито политиците, нито който и да било друг няма телефона
Коментари Харесай

Политиците нямат телефона на новия шеф на радиото

Нито политиците, нито който и да било различен няма телефона на новия началник на радиото Андон Балтаков. Единствената връзка с него е през фейсбук - месинджър като негово е решението дали да отговори или не. Това заяви самият Балтаков в изявление за Би Ти Ви.

Предшественикът му Светослав Костов се раздели с поста си откакто непрозрачно смъкна от ефир водещ публицист, прочут с сериозната си позиция, без да успее да разсее подозренията, че това е станало под политически напън. Още за споровете в радиото четете тук.

Балтаков беше определен за общоприет шеф на БНР предходната седмица. (Повече за избора - тук).

Той се връща в България след 20 години в чужбина, образование в Йейл и кариера в международни медии. Започва новинарската си кариера като водещ в софийското радио " Витоша " през 1994 година, а по-късно става част от новинарския екип на БНР. Работил е за организация " Асошиейтед прес " в Ню Йорк, където е заемал управителни позиции в отдела за цифрови артикули и стратегическо обмисляне. Бил е старши шеф бизнес интервенции в CNN Digital и е отговарял за монетизирането на новинарския уеб страница и съпътстващите стратегии на CNN за мобилни платформи, като е управлявал и бизнеса за синдикирани видеопродукти.. В момента има консултантска компания в Съединени американски щати.

Балтаков сподели, че задачата му е БНР да еволюира в модерна социална медия, а приоритет номер едно е подобряването на микроклимата в радиото. Това, по думите му, ще стане като има цялостна изясненост и бистрота по какъв начин се взимат управническите решения и по какъв начин се разпределя публичният запас.

Нямам политически багаж, акцентира новият шеф. Той сподели, че не е вярвал, че ще бъде определен, въпреки че е бил уверен в силата на концепцията си. Имал билет за връщане в Съединени американски щати за през днешния ден следобяд, само че не го употребявал.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Натискът над БНР (77)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР