Нито по „Балкански“, нито по „Турски“, нито по „Южен“ поток

...
Нито по „Балкански“, нито по „Турски“, нито по „Южен“ поток
Коментари Харесай

Илхан Кючюк:  Делян Пеевски не е участвал в изграждането на „Южен поток“

Нито по „ Балкански “, нито по „ Турски “, нито по „ Южен “ поток Движение за права и свободи като политическа мощ не е взела участие във взимането на решения. Народният представител Делян Пеевски по никакъв метод не е взел участие в построяването на тези потоци. Това сподели в ефира на бТВ съпредседателят на „ Обнови Европа “ в Европейския парламент Илхан Кючюк.

„ Онези, които се пробват по подобен безсрамен метод да набутат Движение за права и свободи, че е проводник на един или различен интерес, в тази ситуация на Русия, ще получат своя отпор. Защото Движение за права и свободи има история на проатлантическа партия, която е дала жертви. И няма да позволим цинизъм, от който и да е политик да се качи на наш тил “, добави той.

Кючюк изясни, че Движение за права и свободи ще вземе своето политическо решение по какъв начин да постъпи, откакто съдът в Съединени американски щати се произнесе за Пеевски, който попадна под глобите на американския закон „ Магнитски “.

Българският му вид, който приготвя финансовото министерство обаче е доста по-различен случай, счита Кючюк, като го назова „ фашистки “.

Според него в България се е забелязало „ оттегляне от правовите правила “.

Той разяснява и глобите на Европейски Съюз против Русия. „ Мисля, че единствената логичност на глобите е да накара Руската федерация в този случай да седне на масата и да се потърси опция за мир. Звучи доста притеснително, когато политическата изразителност е от ден на ден за война, в сравнение с за мир “.

Относно Северна Македония евродепутатът разяснява, че би трябвало да се върнем към прагматизма. „ Под това разбирам да се подпише едно съглашение сред двете страни и да бъде изписано доста в детайли какви са стъпките преди междуправителствената конференция “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР