Нито парите са налице, нито тази магистрала (АМ Хемус) е

...
Нито парите са налице, нито тази магистрала (АМ Хемус) е
Коментари Харесай

Арестуваният постави 2 условия, за да каже за кого са парите от ``Хемус``. Прокуратурата отказа, разказа Рашков |

" Нито парите са налице, нито тази автомагистрала (АМ " Хемус " ) е подготвена ", съобщи пред бТВ новият остарял вътрешен министър Бойко Рашков

Къде беше прокуратурата до месец май? Защо тази прокуратура, отпред с Гешев, не беше почнала следствие преди да се образува служебното държавно управление?, попита риторично той.

Рашков бе безапелационен, че има закононарушения при градежа на автомагистралата. Някои от тях той дефинира като " закононарушенията на века ".

" Такива грандиозни закононарушения, с такова отклонение на бюджетни средства, с потреблението на изключителни авансово премислени механизми досега не сме имали до момента в нашата страна. "

По думите му построяването на първите три лота на Хемус е ставало с незадоволително средства. Според него част от отделените средства от страната са отишли в " непознати джобове, партийни каси, а някои от тях в чужбина ".

Той съобщи, че след изборите има активизиране на " основния прокурор на ГЕРБ " Иван Гешев, който твърди какъв брой е неприятно, че Министерство на вътрешните работи проверява градежа на автомагистралата.

Той разяснява, че " в един извънредно значим миг от следствието, когато има лице, което е арестувано и привлечено в качеството на обвинен, е имало процесуални благоприятни условия, които е могло да се употребяват, за то да извърши обещанията, които е дало – да направи признания ". Рашков заяви, че обвиненият е сложил две условия, с цел да направи първи признания, " ако прокуратурата не стачкува мярката за неотклонение домакински арест и второ - в случай че му се наложи да пътува в чужбина ", прокуратурата да му позволи.

Рашков заяви, че тези съглашения биха улесни процеса и ускорили следствието. Към момента обвиненият не е направил признания. Рашков заяви, че той е елементарен жител.

" Това е един от основните субекти " за следствието, бе безапелационен той.

" Този човек, който към този момент е прочут, можеше да ни води по най-късия път до мястото, където се намират тези големи 50-60 млн. лв.... Дали не са отнесени тези пари при някои управителни политически лица, известни на цялата страна, или не, дали са изнесени в чужбина, или не,  дали не са в нечии партийни каси, или не ".

Участник в тази скица е " получил на два пъти по един джип като премия " за тегленето на сумите от банката.

Рашков заяви,че сега, в който получат признания, има три готови следствени екипа, които незабавно да тръгнат в посоката,  в която обвиненият ги насочи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР