Нито парче от ракета не трябва да излиза от българската

...
Нито парче от ракета не трябва да излиза от българската
Коментари Харесай

Нито парче от ракета не трябва да излиза от българската армия

„ Нито парче от ракета не би трябвало да излиза от българската войска съответно за този комплекс. Някой може ли да предвижда от тези граници в този момент, дали няма да навлезе по-дълбоко в Черно море и дали някой дрон няма да прелети над България. Точно по тази причина са нужни зенитно-ракетните комплекси. Трябва да имаме качества да защитим нашето небе “, сподели секретарят по сигурност и защита на президента Димитър Стоянов за решението да дадем ракети С-300 на Украйна.

„ Вчерашното решение на Народното събрание е скандално – с темповете, с които беше вкарано. Скандално е с това, че трансформира депутати, които по този начин и не схванаха защо гласоподават, в елементарни натискачи на копчета. Това беше прочувствено, само че не и рационално решение. Това е най-малкото за скандал. Министър Тагарев знае, че в случай че бъдат предоставени тези ракети според решението от декември, той ще попадне под ударите на закона “, добави пред БТВ той.

По думите му решението на Народното събрание е отворено и това е погрешно. 

„ Това е отворено решение, което пoзволява на изпълнителната власт да даде до 100% от ракетите на зенитните ракетни комплекси С-300. Когато написаха неизправни ракети, дали депутатите знаят какво се крие зад това. Неизправна ракета е всяка една, чийто един или няколко параметри се отклоняват от експлоатационната документи. Тези параметри са срокови, до обяд през днешния ден ракетите могат да бъдат изправни. Неизправна ракета не значи неработоспособна. Да бяха записали избрана численост. Броят на ракетите е извънредно стеснен “, добави Стоянов. 

По думите му началникът на защитата скоро ще поправя процента ракети С-300, които могат да бъдат дадени на Украйна. 

Секретарят по сигурност и защита на президента разяснява абсурда с Руската черква в София и изгонените чиновници. 

„ Ген. Атанасов не работи съответно. Той можеше да предложения ръководителя на ДАНС в комисията, да разяснява проблема с изгонения чиновник на Руската православна черква и чак тогава да подхващат дейности. Дали с осветляването на тази информация Атанасов не прекъсна една контраоперация, която може би ДАНС са провеждали. Актът за тази черква през вчерашния ден беше оповестен в обществените мрежи, той е от 1997 година Тогава за шеф на НСС беше назначен ген. Атанасов, за какво той не е подхванал дейности да върне собствеността на тази черква на България “, попита Стоянов. 

По думите му ръководителят на ДАНС може да кажи дали е развивана контраоперация и дали са внедрени хора, които са вербувани да работят в наш народен интерес.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР