Нито му е времето нито това е начинът да се

...
Нито му е времето нито това е начинът да се
Коментари Харесай

Арх. Чавдар Тенев: Пробивът под Водната палата „гледа“ много тесногръдо по отношение на бул. „Марица- юг“, сегашното кръгово си върши работата

Нито му е времето нито това е методът да се преработва кръстовището сред „ Цар Борис Трети Обединител “ и бул. „ Марица -юг “. Това съобщи в ефира на Обзорната стратегия на Дарик радио Пловдив ръководителят на Камарата на архитектите в Пловдив арх. Чавдар Тенев във връзка с построяването на пробива под Водната палата в града на тепетата.

Против оборудването към този момент се оповестиха пловдивчани, които и през днешния ден стачкуваха против построяването му, както и съветниците от Демократична България и ГЕРБ, които желаеха прекъсване на строителните действия, до момента в който планът не се разиска обществено и не се срещнат с документациятапо него. Това се чака да стане на 26 октомври, когато е планувана изключителна сесия за пробива.

По думите на арх. Тенев, построеното в предходния кметски мандат на същото място кръгово кръстовище си прави задоволително добре работата, само че големиятпроблем е, че пробивът „ гледа “ доста тесногръдо във връзка с бул. „ Марица- юг “.

„ Градоустройствените правила са такива, че крайречните булеварди би трябвало да бъдат изграждани като детайли от основната улична мрежа, тъй като поемат огромни потоци от коли. В последните години обаче параметрите на този бул. се стесняват, и това е сериозна неточност. Трябва да се мисли в тази посока, а не какво да се случи на Водната палата ", разяснява в ефира на Дарик ръководителят на Камарата на архитектите в Пловдив

Чуйте още от диалога му с Искра Койчева
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР