Нито лев повече от договорените средства за ТОЛ-а няма да

...
Нито лев повече от договорените средства за ТОЛ-а няма да
Коментари Харесай

Нито лев повече за тол системата не дава Нанков

Нито лев повече от контрактуваните средства за ТОЛ-а няма да се дават . Това разгласи районният министър Николай Нанков в Народното събрание.

Увеличава се тавана на разноски, които може да поеме АПИ, разясни той. Коментарът си министър Нанков направи във връзка питането на депутата от Българска социалистическа партия Георги Свиленски във връзка решнието на Министерски съвет от през днешния ден за нарастване със 179 996 400 лева одобрените за 2018 година оптимални размери на уговорките за разноски, които могат да бъдат поети от Министерството на районното развиване и благоустройството.

Николай Нанков уточни, че не се усилва бюджета на контракта за ТОЛ системата. Според него не би трябвало постановленията на Министерски съвет да се четат като дявола Евангелието.

 Цените на уикенд винетката и ТОЛ таксите зависят от Световната банка
Цените на уикенд винетката и ТОЛ таксите зависят от Световната банка

В България тировете заплащат 12 евро, а на запад над 60

Промяната, гласувана от държавното управление през днешния ден, е обвързвана с подписания при започване на годината контракт за планиране, създаване и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за прилагане на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за транспортни средства с обща механически позволена оптималната маса над 3.5 т (ТОЛ) и на база време за леки коли с обща механически позволена оптималната маса до 3.5,т (електронна винетка), с която ще се вкара по-справедлив модел за събиране на пътни такси.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР