Нито имаме покана за среща днес, нито имаме индикации за

...
Нито имаме покана за среща днес, нито имаме индикации за
Коментари Харесай

БСП: Все още нямаме покана за среща с Мария Габриел

" Нито имаме покана за среща през днешния ден, нито имаме индикации за покана ". Това разгласи заместник-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски във връзка със поръчката от петък (12 май) на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че от събота (13 май) партията му стартира срещи с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " ИТН " в опит да бъде формирано постоянно държавно управление.

Запитан дали Българска социалистическа партия ще отиде незабавно на такава среща, в случай че има покана, Свиленски разяснява: " Как да ви кажа дали ще отидем? Ние сме споделили, че ще се включим във всички диалози, които ще дадат бъдеще на България. "

" Но господин Борисов в случай че си мисли, че в събота сутринта като се наспи, като си изиграе мача и ще се обади на Българска социалистическа партия - елате на среща, няма да стане. Защото Българска социалистическа партия е 130-годишна партия, тъй като Българска социалистическа партия има правила, структури, членове, симпатизанти, гласоподаватели и ние няма с лека ръка да проиграем тези шансове, които са ни дадени, тези очаквания поради егото на господин Борисов или неговото неразбираемо предпочитание ", добави той.

По думите му към този момент месец и половина от изборите насам Борисов си играел както с страната, по този начин и с партиите, " подиграва се на политическия ред в страната и не е ясно и на вас, и на мен, и на българските жители какво вършим сега ".

Според него по този метод държавно управление не може да бъде формирано. " Борисов хвърли едно име, несъмнено авторитетно, прати този министър председател на среща с другите партии и се скри, три дни го нямаше. Вчера се появи с един час забавяне, с цел да покаже, че неговите хора можели да договарят. Ама, господин Борисов ние знаем, че вашите хора могат да договарят, съмняваме се, че вие можете да преговаряте ", разяснява Свиленски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР