Нито фирмата, която доставя машините за гласуване, нито собственикът ѝ

...
Нито фирмата, която доставя машините за гласуване, нито собственикът ѝ
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: ГЕРБ за пореден път излъга за даренията за “Демократична България”

Нито компанията, която доставя машините за гласоподаване, нито притежателят ѝ са донори на партия “Да, България!” или на обединението, от която тя е част - Демократична България, съобщи през днешния ден националният представител Ивайло Мирчев.

Думите му са в отговор на втората конференция в границите на деня, в която ГЕРБ излъга за даренията за групировката.

“Бойко Борисов през днешния ден беше загатнал, че ние сме дилетанти в политиката. Сигурно сме дилетанти, господин Борисов, в политиката, само че Вие сте дилетанти в това даже да скалъпите един сходен компромат. Първо обявихте, че този въпросен Иван Тодоров ни е дарил цели 100 лв.. Сега се оказа, че даже въпросният Иван Тодоров няма нищо общо със “Сиела Норма”, не е притежателят на “Сиела Норма”. Така че, да кажа още един път, ние нямаме подобен донор, тази компания не ни е дарявала каквото и да е и от тази позиция това е следващата неистина на ГЕРБ”, съобщи Мирчев във видео, излъчено онлайн във Facebook.

На брифинг тази заран министър-председателят в оставка Бойко Борисов съобщи, че компанията за машините “е донор на “Да, България!”. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова пък направи подстрекателство за огромна сума, разяснявайки, че е “добре, че Конституционният съд наложи ограничаване за размера на даренията”. След като от “Да, България!” дефинираха изказванията им като неистина, последва втора конференция на ГЕРБ, на която бе извадено името Иван Тодоров Тодоров. В отговор на журналистически въпрос се разбра, че през 2019 година този човек е дарил на коалиция “Демократична България” сумата от 100 лв.. Проверка в регистрите на “Да, България!” демонстрира, че мъжът не е притежателят на “Сиела Норма” АД, като имат разнообразни персонални данни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР