Нито Европа, нито България ще спечели повече от това, че

...
Нито Европа, нито България ще спечели повече от това, че
Коментари Харесай

Мицкоски: Правителството премина червените линии на здравия разум

" Нито Европа, нито България ще завоюва повече от това, че едно незаконно държавното управление е изпълнило мегаломанските претенции (на България), посредством които една страна и един народ са сложени в подчинено състояние ", споделя в изявление за Дойче веле ръководителят на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

Мицкоски разяснява думите на еврокомисаря по разширението Оливер Вархей, че опозицията в Република Северна Македония е прекрачила демократичните европейски червени линии във връзка с препоръчаната преговорна рамка, когато нейни представители късаха и гориха в Народното събрание предлагането. Според водача на ВМРО-ДПМНЕ единствените червени линии, които са били прекрачени, са тези, които държавното управление е прекрачило - „ на здравия разсъдък, на продажбата на македонската еднаквост, грубата търговия с историческото завещание и културни забележителности “, върху които страната гради своята еднаквост.

„ Познавайки европейската администрация, разбирам Вархей, който като политик в Европейски Съюз желае още един завършен въпрос. И в това време ми е ясно, че от негова позиция е мъчно да се разбере кое е извънредно значимо за нас, кое е нашата еднаквост и правото да съществуваме като дребен народ, и то в положение, когато наш комшия безпричинно ни блокира, възползвайки се от слабото и корумпирано държавно управление, което и некомпетентно да даде резултати и търгува с маркерите на идентичността ни “, споделя Мицкоски. Според него Европейски Съюз също губи от доверието към себе си, „ когато се задоволяват мегаломанските претенции на обособените страни “, а единственото, което ВМРО-ДПМНЕ желае, е „ поредно ценене на полезностите, на които се крепи Европейски Съюз, а това е зачитането на многообразието и солидарността “.

Мицкоски твърди, че диалозите с премиера на Унгария Виктор Орбан са били свързани с това, което тормози опозицията в Република Северна Македония в преговорната рамка, " а точно да бъде разрешено на държава-членка на съюза да трансформира учебниците, конституцията, да отхвърля езика в страната ", до момента в който в това време Северна Македония ще продължава да стои " пред портите на Европейски Съюз, до момента в който някой от България не каже: в този момент можете да влезете “.

Мицкоски назовава " смешни " и " демонстрация на изтощение " изказванията на ръководещия СДСМ, че опозиционната партия продължава да е ръководена от Груевски (който от 2018 година живее в Унгария).

Според него „ сходна дезинформация цели разфокусиране от действителните тематики, които интересуват жителите, като инфлацията, енергийната рецесия и асимилацията посредством приемане на протокол, който обществото видя след подписването му “, а ВМРО-ДПМНЕ е „ преструктурирана, реформирана национална партия за македонско национално единение “.

В изявлението Мицкоски твърди, че консултациите по претенции от опозицията референдум, обвързван с преговорната рамка, не престават и през втората половина на идващия месец от ВМРО-ДПМНЕ ще излязат с съответни решения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР