Нито едно пускане на нови смартфони от страна на Apple

...
Нито едно пускане на нови смартфони от страна на Apple
Коментари Харесай

Корпусът на iPhone 15 Pro Max се пука при един натиск: ето и резултатите от теста

Нито едно стартиране на нови смарт телефони от страна на Apple не останало без изпълване с голям брой видеоклипове за тестване на тяхната мощ и устойчивост. Публиката обича да гледа по какъв начин някой чупи, драска, хвърля и подпалва iPhone. YouTube блогърът JerryRigEverything похвали издръжливостта на iPhone 15 Pro Max и събра повече от 5 милиона гледания за два дни.

Тази година Apple направи една забележителна смяна в дизайна и материалите — титанова рамка, която мнозина хвалят за приятното тактилно чувство. Титанът направи смарт телефоните по-леки, само че по-добър ли е в отбраната на устройствата от изпускане или надраскване?

Как мина пробата за устойчивост?

Титанът от клас 5, който Apple разгласи, е безценен. Всъщност това е една от най-скъпите версии на исполин, който се употребява и в марсоходите на НАСА. Това е доста самоуверено изявление на компанията, което притегли изключително вниманието на публиката.

Във видеото можете да видите, че първоначално всичко върви сносно. Смартфонът се показва добре при тестванията за топлинен контакт и също по този начин минава тестванията за надраскване на екрана. Авторът употребява специфични материали с друга степен на неотстъпчивост, с цел да ревизира в кой миг ще стартират да се появяват драскотини по екрана. В резултат на това, iPhone 15 Pro Max устоя 6 от 10 равнища на неотстъпчивост, до момента в който на седмото равнище към този момент започнаха да се появяват леки драскотини. Това е много добър резултат.

Какви са резултатите от тестванията за издръжливост: видео

Корпусът и титановата рамка предстоящо елементарно се драскат с изострен нож. Но стъклото на камерите не е подлагано на такова въздействие. Задното матирано стъкло също се оказа стабилно на надраскване. Но не всичко е толкоз добре с него, колкото може да се мисли, тъй като при теста за прегъване той не устоя даже на първия напън. Самият корпус, несъмнено, не се огъва, само че когато създателят на видеото приложи мощ, стъклото на задния панел мигновено се напука.

Това може да се дължи на обстоятелството, че Apple употребява исполин за външната рамка, само че вътрешността към момента е алуминиева. Титанът клас 5 има съвсем три пъти по-висока резистентност на раздробяване, само че на половина по-малка разтегливост. Сега рамката не е толкоз гъвкава, колкото преди, а задният панел просто не може да издържи даже малко напън и се напуква.

Интересното в тази ситуация е, че общоприетият iPhone 15 Pro мина теста, без да се напука задното стъкло.

Важно е да си напомним, че титанът в корпуса на iPhone 15 Pro е единствено отчасти употребен и тъкмо тази част от корпуса избледнява не след дълго.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР