Нито едно дело за корупция по високите етажи на властта

...
Нито едно дело за корупция по високите етажи на властта
Коментари Харесай

Спецсъдът чака да му прехвърлят дела за корупция

Нито едно дело за корупция по високите етажи на властта не беше импортирано в Специализирания углавен съд през вчерашния ден, когато тези каузи смениха подсъдността си и към този момент се гледат там, оповестява в. " Сега ".

От съда обясниха, че механически нямало по какъв начин да се случи да има импортирано дело още в първия ден от действието на измененията в Наказателнопроцесуалния кодекс, които трансферираха делата. Освен това висящите пред другите съдилища процеси ще се довършат в тях.

Миналата седмица ръководителят на спецсъда Георги Ушев пресметна, че предстоящият прилив на каузи към спецсъда ще е над 2000. Досега постъпленията са към 4600 каузи годишно. Затова и Ушев изиска в институцията да бъдат разкрити още 15 щатни бройки за магистрати.

Промените в Наказателно-процесуален кодекс, които трансферираха делата за корупция към спецсъда, бяха признати с огромно бързане през лятото макар всички възражения. Тогава не беше показан разбор какъв брой са на брой, а неотдавна от Софийския градски съд изнесоха информация, че става дума за под едно дело месечно.

За сметка на това с нови незабавни промени в Закона за правосъдната власт Народното събрание отпусна по 6 заплати бонус на магистратите и чиновниците в профилираните съдилища и прокуратури. Тези промени още не са обнародвани в " Държавен вестник ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР