Нито една здравна система, а и най-малко тези на Балканите

...
Нито една здравна система, а и най-малко тези на Балканите
Коментари Харесай

Шефът на Александровска болница: Нито една здравна система на Балканите не е била подготвена за COVID-19

Нито една здравна система, а и минимум тези на Балканите и в тази ситуация България, е била готова за такава заразеност на хората, каквато има при. Това сподели пред BTV шефът на УМБАЛ „ Александровска “ доцент Димитър Буланов.
Според него главното за този вид бързо разпространяващи се инфекции е хората да бъдат изолирани. Затова ограниченията, подхванати при започване на разпространяването на вируса, са били съответни и ефикасни.
 Коронавирусът срина европейския туризъм Коронавирусът срина европейския туризъм
От Алгарве до крайбрежието на Амалфи и хърватските острови сервитьорите седят бездействащи, до момента в който спасителите оглеждат полупразните пл...
" Прогнозите не са точни. Това, което се случва до в този момент и през последния месец, демонстрира, че броят на откритите носители на COVID-19 понижава, респективно понижават и пациентите с развити признаци на болестта, които изискват лекуване в болница ", изясни доцент Димитър Буланов.
Експертът заяви, че в предишното инфекциозните клиники са се строили главно в огромните градове и по тази причина сега страда цялата система. Процесът на метаморфоза на лечебните заведения обче продължава, той няма да приключи скоро, уточни той. По думите му скоро в границите на Александровска болница ще проработи инфекциозна клиника в обособена постройка.
" Има самодейност на болничното заведение и столичната РЗИ, по която се работи от два месеца, с цел да се сътвори обособена конструкция на територията на болничното заведение. В обособена постройка ще има инфекциозна клиника “, увери доцент Димитър Буланов.

 Рекорден брой нови случаи на ковид в Гърция Рекорден брой нови случаи на ковид в Гърция
През последните 24 часа в Гърция са регистрирани 269 нови случая на ковид, което е рекордно огромен брой на дневна база от началото...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР