Нито една власт в България в момента не функционира нормално.

...
Нито една власт в България в момента не функционира нормално.
Коментари Харесай

ДПС иска свикване на Велико народно събрание

" Нито една власт в България сега не действа обикновено. Истинска правосъдна промяна без промени в конституцията не може да има. Затова би трябвало да бъде свикано Велико национално заседание ", обяви в петък водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в Народното събрание.
Той даде изказване малко преди предстоящата конференция на някогашния министър на спорта Радостин Василев. Предната към този момент от Политическа партия предизвестиха, че той има желание да изнесе записи от техни съвещание за да торпилира опцията за сформиране на държавно управление с поддръжката на ГЕРБ и обединението ПП-ДБ.
На същата позиция е и Бойко Борисов. Според него се ползва сюжет, тъй като доста хора нямат интерес страната да е постоянна.
" Всеки записва всеки, всеки разнася всевъзможни компромати. Представете си единствено по какъв начин изглеждаме в очите на нашите сътрудници от НАТО и Европейски Съюз. Заприличахме на анимационна страна ", разяснява Карадайъ.
Той напомни, че придвижването преди година и половина е поискало промени в конституцията.
" Сега се сетиха, че с изключение на популизъм за промяна в правосъдната система, са нужни и дейности. А промени, същински, без промени в Конституцията няма по какъв начин да станат ", съобщи той.
Макар че приказва за поголовно записване и разнасяне, водачът на Движение за права и свободи не загатна записите, пуснати от основния прокурор Иван Гешев преди няколко дни. Шефът на държавното обвиняване твърди, че не е техен създател, само че пък това не му попречи да ги пусне в общественото пространство.
Карадайъ не засегна и друга тематика, която може да се окаже спънка за основаване на кабинет. В четвъртък с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи в правна комисия бяха признати промени в Закона за правосъдната власт, които доведоха до остра реакция, защото бе улеснена опцията за премахване на основния прокурор от поста му, само че и на ръководителите на висшите съдилища.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР