Нито една страна в Европа не е чиста. Нито еднашефката

...
Нито една страна в Европа не е чиста. Нито еднашефката
Коментари Харесай

Кьовеши за корупцията: Нито една страна в Европа не е чиста

Нито една страна в Европа не е чиста. Нито еднашефката на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши в изявление за

" Не проличава в Източна Европа да има повече корупция, в сравнение с в Западна ", споделя още Кьовеши.
Съдът задължи прокуратурата да покаже кои каузи е пратила на Кьовеши
Прокуратурата не може да не споделя кои са номерата на делата, които е пратила към ръководената от Лаура Кьовеши европейска прокуратура....

„ В момента към здравния бранш текат доста пари и рискът от измами е висок. Правителствата не афишират състезания за публични поръчки. Няма задоволително надзор, няма бистрота “, показва шефката на Европейската прокуратура. При публичните поръчки прокуратурата непрестанно се натъква на подкупи и добиване на персонални облаги, споделя още Кьовеши.

Тя припомня, че прокурорите, делегирани от обособените страни към Европейската прокуратура, би трябвало да са ненапълно самостоятелни, с цел да могат да си правят работата. При това Кьовеши регистрира, че парите за Европейската прокуратура са прекомерно малко: за построяването ѝ в началото били планувани 30,2 милиона евро, което дава отговор на бюджета на една районна прокуратура в Румъния.

" Вижте да вземем за пример статистиката, която сочи, че Европейски Съюз има позитивен търговски баланс със самия себе си от над 300 милиарда евро. Такова нещо е теоретически невероятно. Вътре в рамките на Европейски Съюз износът и вносът би трябвало да се уравновесяват. Обяснението е едно: солидни измами с Данък добавена стойност. При тези цифри не се виждат никакви разлики сред държавите-членки. От случаите, с които се занимаваме ние, също не проличава в Източна Европа да има повече корупция, в сравнение с в Западна “, показва Кьовеши.

„ Аз не съм политик, това не е моят терен. Няма да разясня политическия аспект. Като прокурор обаче мога да ви кажа, че не може да разделяме Европа на Източна и Западна или на Северна и Южна. Всяка страна-членка има проблеми, които би трябвало да се вземат решение. Виждала съм похищения против правораздаването във всички елементи на континента “, обобщава Кьовеши.
Кьовеши: Имахме проблем с България, че всички каузи трябваше да минават през прокуратурата. Вече не е по този начин
Засилването на взаимоотношението сред българските управляващи и Европейската прокуратура разискаха министърът на правораздаването Иван Демерджиев...

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР