Нито една страна не е имунизирана от терориризъм - това

...
Нито една страна не е имунизирана от терориризъм - това
Коментари Харесай

Кремъл отказа да признае провала на спецслужбите си за атентата в Крокус

" Нито една страна не е ваксинирана от терориризъм " - това гласи сбитият отговор на представителя на Кремъл Дмитрий Песков, когато беше запитан за какво съветските служби за сигурност подцениха предизвестията за кървавия атентат в " Крокус Сити Хол ".

137 души бяха брутално избити по време на нападението в московското предградие Красногорск, други 180 бяха ранени.

Дори спасителите от пожарната работа бяха възпрепятствани поради съдбовното закъснение на Спецназ, като чакаха близо час, преди да могат да влязат в окупираната от нападателите зала.

На 7 март Посолството на Съединени американски щати в Русия разгласява предизвестие за данни, че " екстремисти възнамеряват да извършат набези по време на огромни мероприятия в Москва, в това число концерти ". Сходно известие е пуснато и от Министерството на външните работи на Англия.

Песков отхвърли да разяснява и поетата отговорност за акта от страна на " Ислямска страна " (ИД), наричайки сходно деяние " несвоевременно ".

" Разследването е в ход. До момента не са изказани никакви версии. Призоваваме да разчитате на информацията, предоставена от нашите правоприлагащи органи ", споделя той.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова също опита да внуши подозрения в поетата отговорност от " Ислямска страна " за нападението. Кремъл продължава да отбива виновността за случилото се към Съединени американски щати - страната, която обществено алармира за нарасналата заплаха от тероризъм в Москва.

В неделя самата организация популяризира фрагменти на нападателите, стрелящи по тълпата в концертната зала. Автентичността на видеото е доказана от английската BBC.

" Внимание - въпрос към Белия дом: Сигурни ли сте, че става дума за " Ислямска страна "? Може ли да помислите още един път по този въпрос? " съобщи в сподели Захарова пред вестник " Комсомолская истина ".

По думите ѝ Съединени американски щати разпространявали версия на " страшилището " " Ислямска страна ", с цел да прикрият своите " подопечни " в Киев.

Владимир Путин упрекна Украйна, без доказателства, че е подготвяла маршрут за бягство на терористите.

Въпреки че те са прихванати на 15 км от границата на Русия с Беларус, Москва не подлага на критика режима на Лукашенко, а Украйна.

Анализатори по сигурността представени от BBC споделят, че терористичната организация ИДИЛ счита Русия за съществена цел заради редица аргументи, в това число ролята на Москва в унищожаването въз основата на групировката в Сирия.

Кремъл крепи ръководството на президента Башар Асад в Сирия и носи отговорност за двете кървави войни в Чечня през 1994-2009 година, в които починаха десетки хиляди цивилни и военни.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР