Нито една столица не е твърде далеч за армията на

...
Нито една столица не е твърде далеч за армията на
Коментари Харесай

Габриелюс Ландсбергис: Остава ни малко време, нито една столица на НАТО не е далеч от руската армия

Нито една столица не е прекомерно надалеч за армията на Путин. Войната още веднъж пристигна в Европа и историята ни зове да помогнем на Украйна, с цел да спрем експанзията на Путин. Това съобщи в изявление за Ouest-France литовският външен министър Габриелюс Ландсбергис.
 
Той уточни, че настояванията на украинските сили са доста ясни: съвременни оръжия, в това число ракети с отдалечен обхват. Тази потребност е незабавна, тъй като " имаме доста малко време ", сподели дипломатът. Ландсбергис счита, че безкрайните диспути отслабват Европа в миг, когато войната е толкоз близо.
 
Той прикани европейските страни да " работят ", тъй като обстановката на фронта за украинците не се усъвършенства, макар че те демонстрират невероятна храброст. Географският факт е, че фронтовата линия в Украйна е сравнима с дистанцията сред Вилнюс и Лондон, уточни министърът като мотив против тези гласове в Европа, които настояват, че " тази война няма да стигне до нас ".
 
Ландсбергис съобщи, че Европа би трябвало да помогне на Киев с муниции, с цел да не се стигне до злополука на фронта. Попитан за чешката самодейност за закупуване на 800 000 снаряда за ЗСУ, литовският външен министър отговори: " Защо се пада на Чешката република или на дребните страни от източния фланг да вършат това, когато имаме огромни съдружници, които биха могли да намерят решение? Щастлив съм, че Чехия откри решение... Надявам се и другите да намерят такова ".
 
Относно думите на френския президент Еманюел Макрон, че НАТО в бъдеще може да изпрати сухопътни сили в Украйна, Ландсбергис сподели, че " в този момент е подобаващият миг за разискване на този въпрос, тъй като самото започване на диалог по тази тематика отстранява алените линии, които сами сме си наложили ".
 
Руската агитация твърди, че нуклеарна мощ не може да загуби война, само че Ландсбергис напомни по какъв начин руснаците изгубиха Студената война, както и в Афганистан. " Ако Русия не бъде спряна, в случай че Украйна бъде принудена да договаря при неизгодни условия, това значи, че това е просто пауза, а не цялостно прекъсване. Никой в ​​региона не има вяра, че Путин желае да постави завършек на войната ", сподели дипломатът. Ако Путин победи в Украйна, това ще е покана към другите автократи и терористи по света да бъдат по-смели. Украйна се нуждае от оръжия. И то незабавно.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР