Нито една повече“, Няма да мълчим“ и Стоп на насилието

...
Нито една повече“, Няма да мълчим“ и Стоп на насилието
Коментари Харесай

„Нито една повече, стоп на геноцида над жени“ – протести в цяла България

„ Нито една повече “, „ Няма да мълчим “ и „ Стоп на насилието и геноцида над дами “ – с тези послания в цялата страна хиляди хора излязоха на мирни протести в знак на подкрепа към 18-годишното момиче от Стара Загора,

Хората излязоха пред правосъдните покои в своя град едновременно – тъкмо в 18:00 ч.
 митинги в поддръжка на Дебора БГНЕС  митинги в поддръжка на Дебора БГНЕС
Хиляди поданици на  Стара   Загора  се включиха довечера в митинга.

На среща, състояла се през днешния ден с представители на нощни заведения, кметът на Стара Загора Живко Тодоров изиска лица с престъпни прояви да не бъдат употребявани като охранители.

Община Стара Загора ще бъде принудена да отнеме разрешенията за удължено работно време от съответните заведения.



Протестът във  Велико Търново  също събра доста хора. Ситуацията е спокойна. Хората желаят обективен митинг и да не се повтарят повече сходни случаи.



Граждани се събраха на митинг в  София  против насилието и в поддръжка на нападнатото момиче от Стара Загора.

Шествието стартира в 18:00 ч. пред Съдебната палата.

Протестът се провежда от жители в обществените мрежи. На мястото има засилено полицейско наличие.



Хиляди се включиха и в протестното шествие в  Бургас  и желаеха свят без принуждение. Кметът Димитър Николов също се включи. „ Трябва да имаме отношение, би трябвало да застанем на страната на положителното, жител съм, татко съм на момиче. Това може да се случи и в този град, не желая това да се случва ”, сподели Димитър Николов.

Над 100 души излязоха в  Хасково  на митинг против насилието, за обективни санкции против похищенията над човешката персона и в поддръжка на потърпевшото момиче в Стара Загора. Бдението се състоя пред постройката на Съдебната палата.

В основата на организацията бяха рокерите от двата мотоклуба в града, които дойдоха с машините си и се причислиха към останалите. Дошлите издигнаха лозунги „ Нито една повече “, „ Говори през днешния ден, с цел да има на следващия ден “.

+Тук съм като жена и майка. За мен насилието без значение над кого се прави, е неприемливо “, сподели общественикът Милена Налбантова. Крайно време е законите в България да се съблюдават от всички и да работят. Радвам се, че има общество, което да поддържа потърпевшите, да им каже, че те не са сами. В същото време съдя въздействието на всички политически партии, които яхнаха този случай, добави тя.

В Хасковска област митинги имаше и в  Димитровград  и в  Свиленград . Там локално танцово студио посвети тазвечершната си обичайната хоротека на битката с насилието.

В  Кърджали  митингуващи затвориха за към 20 минути централния и най-натоварен бул. „ Беломорски “.
 Хасково митинги в покрепа на Дебора Българска телеграфна агенция
По-рано през днешния ден стана ясно, че  Георги Георгиев,  арестуван и обвинен за зверското посягане и закани над 18-годишно момиче в Стара Загора,  остава в ареста.  Районния съд в града взе непрекъсната мярка за  неотклонение “задържане под стража ”.

Георгиев беше арестуван през вчерашния ден  (неделя, 30 юли) по досъдебно произвеждане по отношение на отправените закани. Повдигнати са му две обвинявания – за нанасяне на междинна телесна щета и за закана за ликвидиране. По делото се събират още доказателства, предстоят и още медицински експертизи. Това е третото му нарушение от сходен темперамент. Нападението е станало още в края на юни, а казусът закупи необятен публичен отзив преди дни.

Още на 24 юни посоченият за причинител е изпратил известие на 18-годишното момиче със наличие: „ Направо те умъртвявам “, а на 25 юни – „ Ще ти закача главата “.  На идващия ден влиза в дома на жертвата с маска и макетен нож и ѝ нанася юмручни удари в главата.
 митинги в поддръжка на Дебора БГНЕС  митинг отбрана момиче Стара Загора БГНЕС  митинг в поддръжка на Дебора в цяла България
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР