Нито една от тенисистка от първите 10 поставени в схемата

...
Нито една от тенисистка от първите 10 поставени в схемата
Коментари Харесай

Нито една тенисистка от топ 10 не остана в схемата на Уимбълдън

Нито една от тенисистка от първите 10 сложени в схемата не остана в конкуренцията за купата на Уимбълдън, откакто номер 7 Каролина Плишкова загуби от холандката Кики Бертенс с 3-6, 6-7(1) в мач от осминафиналите на шампионата.

Бертенс бе доста нападателна и солидна през цялото време на дуела и проби три пъти съперничката си в първия сет, с цел да го вземе с 6-3. Втората част бе по-оспорвана, като двете си размениха по един пробив, преди да влязат в тайбрек, в който холандката се наложи безапелационно със 7-1, с цел да затвори мача след час и 39 минути игра. 20-та сложена в схемата приключи дуела с впечатляваща статистика от 35 печеливши удара против 22 непредизвикани неточности, а също така завоюва 12 от 16 излизания на мрежата. За място на полуфиналите Бертенс ще спори с германката Юлия Гьоргес или Дона Векич от Хърватия.

По този метод първите 10 в схемата към този момент са навън от борбата за купата, като най-високо сложена към този момент е финалистката от 2016 Анжелик Кербер. За четвъртфиналите се класира и опитната словачка Доминика Цибулкова, която победи Су-Вей Сие с 6-4, 6-1. За Цибулкова следва дуел с 12-та сложена Елена Остапенко, надделяла Александра Саснович с 6-4, 6-0. Напред продължава и италианката Камила Джорджи, постигнала триумфа над Екатерина Макарова с 6-3, 6-4. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР