Нито една от мерките не са измислени от политиците, те

...
Нито една от мерките не са измислени от политиците, те
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Не можах да разбера как член на правителството е лишил Радев от вечеря в Естония

Нито една от ограниченията не са измислени от политиците, те са препоръчани от учените и специалистите.

Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител, в утринния блок на Нова тв.

По тематиката за прекъснатата аудиенция на президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на в Естония, Дончев уточни, че по отношение на въпроса дали Радев е под карантина, би трябвало медиите да попитат него.


„ Не можах да схвана по какъв начин някой член на държавното управление е лишил президента от вечеря в Естония. Не знам, в случай че има конспирация, какво присъединяване имаме ние. Въпрос на персонална отговорност е. Никой представител на страната не е ваксиниран против надзор от страна на всеки държавен орган. Предполагам, че президентът е бил предизвестен и всеки съзнателен жител следва да се съобрази с рекомендацията “, добави вицепремиерът.

„ Когато приказваме за ограничения, които обгръщат забележителна част от популацията, няма орган, който да е в положение да следи траекторията на всяко едно лице. Под карантина са хиляди жители. Няма по какъв начин да прикачим към всеки служител на реда или чиновник на РЗИ и да наблюдават траекторията му. За каквито и ограничения да приказва, първият и главен фактор е персоналната отговорност. Добре е да мислите с изключение на за себе си, и за вашите близки, родственици и другари. Когато ние се държим безконтролно, излагаме на риск околните и приятелите си. 
Не съм в течение на детайлите, само че мисля, че държавниците и политиците би трябвало да дават образец. Заразата е тук и това е тестване, през което би трябвало да минем всички. Лицата, които са във фокуса на прожекторите би трябвало да дават образец на всички “, добави той.

По отношение на европейските пари за излизане от рецесията Дончев изясни, че би трябвало да защитим Фонда за обективен преход и Фонда за въстановяване и резистентност. Общият пакет финансиране е извънредно упорит, съобщи Дончев.Това е късмет за България и българската стопанска система. Сумата е достижения, сподели вицепремиерът.

"На първо място имаме обичаен пакет по финансиране по кохезионната политика и селското стопанство. Имаме 9 милиарда евро за кохезионната политика, 2 милиарда по развиване на селските региони за интервала до 2027 година. До края на октомври би трябвало да сме подготвени ", разяснява идната тематика Дончев.

"След това имаме Фонда за обективен преход 1,2 милиарда и 6,2 милиарда за възобновяване и развиване. Целият пакет е 29 милиарда евро. Всичко е безплатно без едни 4,5 милиарда евро, които може да вземем като заем ", сподели още Дончев.

"Формулата за пресмятане не е за глава от популацията, а по формула. И тук е една историческа неправда. Колкото е повече Брутният вътрешен продукт на страната, толкоз повече се полува ", сподели още Дончев за това, че Румъния и Гърция вземат повече. "Надявам се бързо да стартираме публични обезщетения колкото се може по-бързо ", сподели Дончев.

"Ако търсим консенсус от всички политически сили, ще стане мишмаш ", добави той. 4,5 милиарда лв. ще отидат за енергийна успеваемост, разгласи Дончев. "Това значи за всичко - акумулатори, помпи ", добави той.

100% сигурни европейски пари няма, разяснява още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР