Нито една от машините не е свързана с интернет, няма

...
Нито една от машините не е свързана с интернет, няма
Коментари Харесай

ЦИК: Нито една машина за вота не е свързана с интернет и няма как да се повлияе върху тях

" Нито една от машините не е обвързвана с интернет, няма по какъв начин на 11 030 машини да им бъде повлияно ". Това съобщи пред Българска национална телевизия представителят на Централната изборна комисия Росица Матева.

Тя обясни, че ЦИК за повторно взима решение да се броят 100% от разписките, защото има доста мощно говорене в общественото пространство от разнообразни специалисти, че може да бъде манипулиран софтуера, макар поясненията, че една извадка би била задоволителна. Така по думите ѝ се подсигурява, че не може да се твърди по никакъв метод, че операция с машините е допустима.

" Това въпреки всичко ще забави процедурата, само че изборите от ноември предходната година са посочили, че въпреки всичко не е толкоз доста ", посочи Матева.

Тя сподели, че няма законово съображение да се разкрият преносими секции единствено за карантинираните лица, защото няма въведена изключителна епидемиологична конюнктура. Тези хора могат да подават заявки до общинските администрация, с цел да могат да гласоподават посредством преносима секция, образувани за хората с трайни увреждания.

Предстои на следващия ден да бъде разисквано по какъв начин ще гласоподават хората, които пък са сложени под карантина в обитаемо място, където няма да има преносима секция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР