Нито една официално посещение не е направил Кирил Петков през

...
Нито една официално посещение не е направил Кирил Петков през
Коментари Харесай

Кирил Петков без нито една официална визита


Нито една публично посещаване не е направил Кирил Петков през шестте месеца, като министър председател на България. Това демонстрират данни от отговор на транспортния министър Николай Събев на въпрос на депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Атанасова е поискала информация за осъществените полети със особено предопределение за интервала 15 декември 2021 година – 13 юни 2022 година За това време Крил Петков е летял 19 пъти с държавните “Еърбъс ” и “Фалкон ”.

Бивши външни министри разясниха пред “Труд ”, че до момента България не е имала министър-председател с сходен скръбен връх – за шест месеца да не е получил нито една покана за публично или държавно посещаване.

Седем от полетите са до Брюксел за разнообразни европейски конгреси и срещи на върха, където Петков би трябвало да участва като министър-председател на страна-членка на Европейски Съюз. Във всички воаяжи Петков е придружаван от началничката на кабинета си Лена Бориславова. Изключение прави единствено едно пътешестване – до Рим на 22 май. При това посещаване в листата на съпътстващите лица е вписана брачната половинка на Петков – Линда. В справката за получени поръчки за прекосяване през държавния ВИП е маркирана смяна. Факт, който удостоверява изявленията за свалянето на Лена Бориславова от самолета и качването на Линда Петкова в него в последния миг.

Данните, предоставени от министър Събев демонстрират, че Лена Бориславова е летяла с енергийния министър до Баку на 27 декември 2021 година За това посещаване не бе дадена информация на медиите, само че дни преди този момент гръмна скандал за изнасяне на конфиденциални данни от Azerbaijan Gas Supply Company (AGSC) и управлението на “Булгаргаз ”, подаде сигнал до ДАНС.

Още по-странно е наличието на Лена Бориславова в полет до Сочи на 18 април, рамо да рамо с шефа на “Военно разузнаване ” ген. Валентин Венев. Това е полетът, с който бяха прибрани моряците от блокирания в Мариупол транспортен съд “Царевна ”. Данните от транспортното министерство удостоверяват пиар акцията на Кирил Петков във Варна. На 18 април той лети с фалкона от София до Варна, с цел да се снима като избавител с моряците.

Интересни са и полетите на Кирил Петков с хеликоптер с направления – София – Русе и Русе – Варна на 15 март, както и София-Свиленград-Пловдив на 1 април. Първият полет е обвързван с инспекция на пункт за бежанци, а вторият с ревизия на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево ”.

В справката е и скандалната вечеря в Солун на Кирил Петков и Лена Бориславова. Те са изхвърчали за Гърция на 10 юни в 17.10 часа, а полетът им за връщане в София е на 11 юни в 8.30 часа. Необяснимо е за какво са избрали да летят с “Еърбъс ”-а, който има над 100 места, а в самолета са били 4 души.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР