Нито една конкретна дума не каза по скандала за филма

...
Нито една конкретна дума не каза по скандала за филма
Коментари Харесай

Шоу Кошлуков в Комисията по култура, Нинова го дисциплинира със Сметната палата

Нито една съответна дума не сподели по абсурда за кино лентата " Ботев ", който бе излъчен по Българска национална телевизия и провокира гърмеж измежду публичното мнение, г енералният шеф на малкия екран Емил Кошлуков. А на въпроса дали Българска национална телевизия приготвя и филм с присъединяване на дъщерята на президента Румен Радев - Дарина Радева той отговори неясно и с насмешка.

Емил Кошлуков бе извикан на чуване в Комисията по просвета и медии в Народното събрание. Присъства водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която е инициирала чуването на генералния шеф на Българска национална телевизия. Може ли да отговорите какво е съучастието на Българска национална телевизия във кино лентата " Ботев " и приготвя ли се нов филм с присъединяване на дъщерята на президента Румен Радев. Българските жители да гледат това оскърбление за българските светини, попита водачът на Българска социалистическа партия.

" Филмопроизводство се прави по силата на няколко закона ", изреди ги Кошлуков и цитира милиони, години, артисти, продуценти и 12.5 млн.лв., които е дала Българска национална телевизия на българското кино и българските създатели. " Изтъкването - това е ваше обвързване съгласно закона, с обособяване на 10% за финансиране на българска продукция ", отговори му Нинова на хвалбите. Тя пита и за приготовление на нов филм с присъединяване на дъщерята на Румен Радев.

" Президентската щерка ще взе участие във филм, финансиран от Българска национална телевизия, тъй като брачната половинка на президента умря, щерка му умря, остана единствено Станка Желева " *, бе отговорът на Емил Кошлуков. Нинова се възмути, че " иронията е безусловно неуместна ". Сметната палата да направи одит за консумиране на средсва на Българска национална телевизия за 2021-2022 година, сигнал в Съвет за електронни медии за инспекция на " президентски дъщери " и за финансирането - това ще бъде импортирано на следващия ден от Българска социалистическа партия.

Седем години там не е стъпвал човек да ревизира по какъв начин се харчат средствата , а Българска национална телевизия излъчват филми, които подценяват българското достолепие ". Може ли генерелан дирекор на Българска национална телевизия да се държи по този начин в Народно заседание, възмути се водачът на Българска социалистическа партия.

Министърът на културата Велислав Минеков се въздържа от изявления - не е гледал кино лентата и разяснява единствено, че филмът " Ботев " е частно спонсорство.

*Цитираме думите на господин Кошлуков, с цел да оставим читателите сами да ги схванат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР