Нито една френска компания не си е тръгнала от Русия,

...
Нито една френска компания не си е тръгнала от Русия,
Коментари Харесай

Нито една френска компания не си е тръгнала от Русия


Нито една френска компания не си е тръгнала от Русия, увери генералният шеф на Френско-руската комерсиална и индустриална камара Павел Шински пред телевизия Бе Еф Ем (BFM). Шински също така ги прикани да не стопират активността си в Русия.

Днес е 27-ият ден от войната в Украйна. От началото на спора френските компании в Русия бяха призовани да прекратят активността си в страната. Някои от тях са изправени пред алтернатива и още се двоумят дали да си тръгнат.

От една страна Украйна ги упреква, че не престават да печелят, до момента в който украинските деца умират, а градовете й са разрушени. От друга - Русия заплашва да национализира фирмите, които спрат активността си в страната.

" Никоя френска компания не си е тръгнала ", твърди Шински. " Да си тръгнеш, значи да врътнеш ключа, да отпратиш чиновниците си, да освободиш офисите, да затвориш складовете. Днес единствените компании, за които може да се каже, че в действителност са си тръгнали, са англо-саксонските ", показва френският предприемач. Той добавя, че " европейските сътрудници са на същата вълна ".

Вчера чиновници на украинското поделение на френската верига магазини " Льороа Мерлен " (Leroy Merlin) желаеха компанията, профилирана в артикули " направи си самичък ", както и други френски вериги, присъстващи в Русия, да спрат активност в страната. Това стана, откакто магазин на " Льороа Мерлен " беше бомбардиран в неделя през нощта в Киев.

Павел Шински показва схващане към чиновниците на " Льороа Мерлен ", само че в това време е уверен, че управлението на компанията се пробва да не отреже дейностите в Русия. Според него да се глобяват фирмите е контрапродуктивно. По думите му, от 20 години френските компании в Русия укрепват междинната класа, която през днешния ден всеобщо е срещу протичащото се в Украйна. Но той е на мнение, че западните наказания удрят основно междинните съсловия, а не олигарсите, които се броят на пръсти. Генералният шеф на френско-руската камара твърди, че през днешния ден няма физически риск за френските жители, които не престават да живеят и да работят в Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР