„Нито една европейска държава не си е изгонила посланика на

...
„Нито една европейска държава не си е изгонила посланика на
Коментари Харесай

Нинова: Нито една европейска държава не е изгонила руския си посланик, защо ние да сме първи?

„ Нито една европейска страна не си е изгонила посланика на Русия, за какво ние да сме първи “, това съобщи министърът на стопанската система и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка спорните отзиви в ръководещата коалиция във връзка с съветския дипломат Елеонора Митрофанова.

„ Всеки в обединението има право на позиция. Ние също изразихме нашата “, сподели Нинова, като акцентира, че оповестяването на Митрофанова за личност нон грата е крайната стъпка в дипломацията, която съставлява разкъсване на дипломатическите връзки, което за Българска социалистическа партия е недопустимо.

„ Още в деня, в който беше направено това предложение от „ Демократична България “, ние казахме своята позиция – да не се прави, тъй като е най-последната стъпка, оттова нататък е късане на дипломатическите връзки сред България и Русия. А войната ще свърши, дай боже, по-скоро. Ще стартира възобновяване на някакъв естествен разговор “, добави Нинова.

Според нея не би трябвало да се вземат дипломатически решения под влиение на страсти. Тя прикани „ за разсъдък, за непоклатимост и за спокойни решения. Не прочувствени, не бързи “.

„ Тогава това въобще не беше обсъждано в съдружен формат. Ние разбрахме от медиите за това предпочитание, това също не е редно. Затова умерено, рационално и аргументирано събираме се, обсъждаме, решаваме за и срещу, за България, и действаме “, сподели в умозаключение водачът на Българска социалистическа партия.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР