Нито една демокрация не е имунизирана срещу корупцията. Доброто управление

...
Нито една демокрация не е имунизирана срещу корупцията. Доброто управление
Коментари Харесай

Министър Зарков организира форум за антикорупционните политики като гарант на националната сигурност

Нито една народна власт не е ваксинирана против корупцията.

Доброто ръководство не е последна цел, а непрекъснат развой на препотвърждаване на демократичните инспекции и салда, правилата на върховенството на закона и правата на индивида. Надявам се, че можем да извървим този път дружно. ” Това разгласи министърът на правораздаването Крум Зарков на конгрес „ Антикорупционните политики като гаранция за национална сигурност, непоклатимост и суверенна политика “.

Във връзка с поетите задължения по линия на Срещите на върха за народна власт през декември 2021 година и в навечерието на второ издание на форума през март т.г. министърът на правораздаването инициира събитието, взаимно с Центъра за проучване на демокрацията и Базелския институт за ръководство. 

Срещата, провела се през днешния ден в хибриден формат, имаше за цел да сложи началото на присъединяване на България като сълидер в кохортата за битка с корупцията в границите на Годината на деяние. Намеренията на министър Зарков са за построяването на неофициален съюз сред страни със сравними проблеми посредством идентифициране на провокациите и обзор на методите за превъзмогването им в пет съответни тематики:
Корупция по високите етажи или корупция в политиката;„ Ежедневния рушвет “ или корупция в администрация;Неправомерни задгранични намеси или корупция във външните работи;Социална непоносимост към феномена или ролята на образованието, медиите и гражданското общество за премахване на корупцията;Разследване и наказване – институционален и юридически обзор,
Дискусията събра представители на държавните управления и гражданското общество в Централна и Югоизточна Европа, с цел да проучат по какъв начин антикорупционните политики работят в района и какво може да ги направи по-добри.

Като посткомунистическа страна, която се ангажира да наложи върховенството на закона, България е в добра позиция да бъде неофициален водач в района.

С водачеството по тематиката в района българските институции и съответно министърът на правораздаването,  показват решимостта си за дейни дейности и принос към срещите на върха за народна власт, инициирани от президента на Съединени американски щати господин Джоузеф Байдън, както и в Годината на деяние, през която всички страни участнички насочват своите старания за обновяване на демокрацията.
 изображение
Освен министъра, встъпителни думи направиха Руслан Стефанов (Център за проучване на демокрацията), Грета Фенер (Базелски институт) и заместник-ръководител на задачата Андреа Бруйлет-Родригес (Посолство на Съединени американски щати в София). Участие взе и заместник-министъра на правораздаването госпожа Мария Павлова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР