Нито една държава не може сама да спечели борбата с

...
Нито една държава не може сама да спечели борбата с
Коментари Харесай

МВФ ще помага на държавите за борбата с изменението на климата

Нито една страна не може сама да завоюва битката с изменението на климата , заради което МВФ пое ангажимент да оказва помощ на страните по света, съобщи в изявление за египетския в. " Ал Ахрам " ръководещият шеф на фонда Кристалина Георгиева.

По думите й единствено координирани в международен мащаб ограничения за намаляване на последствията могат да забавят темпото и да управляват дълбочината на климатичната рецесия. Тя посочи като окуражаващ факт, че към 140 страни, които вкупом генерират 91% от международните излъчвания на парникови газове, са предложили или са определили цели за нулеви чисти излъчвания до 2050 година

Но съгласно нея поетите до момента задължения към момента не са задоволителни. Проучване на МВФ е посочило, че те ще обезпечат единствено 11 на 100 понижение на излъчванията до 2030 година по отношение на равнищата отпреди 2019 година, до момента в който светът се нуждае от 25-50 на 100 понижение, с цел да ограничи по-нататъшното повишение на температурата с до 1,5 градуса по Целзий по отношение на доиндустриалната ера.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР