Нито една държава не може сама да се пребори с

...
Нито една държава не може сама да се пребори с
Коментари Харесай

Вицепрезидентът проведе работна среща с генералния прокурор на Руската федерация Юрий Чайка

Нито една страна не може сама да се пребори с провокациите пред сигурността на жителите в днешно време. Обмяната на опит, двустранната осведоменост и координацията сред България и Руската федерация в битката с тероризма са значими и би трябвало да работим за подобряването им. Това съобщи вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, която през днешния ден одобри на работна среща на „ Дондуков " 2 генералния прокурор на Руската федерация Юрий Чайка.

Вицепрезидентът даде висока оценка на подписаната в границите на визитата на Юрий Чайка Програма за съдействие сред основните прокурори на България и Руската федерация и прикани за скорошни съответни и положителни резултати от съглашението в интерес на жителите.

Основните тематики по време на диалога бяха битката с тероризма и корупцията. „ Когато става дума за сигурността на жителите и антикорупционното законодателство, дано оставим експертизата да надделее над политиката ", прикани Илияна Йотова по време на диалога.

Илияна Йотова и Юрий Чайка се съгласиха, че повече старания в днешно време институциите насочват към оправянето и предотвратяването на киберпрестъпността.

Вицепрезидентът Илияна Йотова обърна внимание на радикализацията на младежи като сериозен проблем и за двете страни. Тя се разгласи за повече превантивни информационни акции и по-широка информираност сред младежите за актуалните прояви на принуждение и тероризъм.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР