Нито един районен съд към момента няма да бъде закрит,

...
Нито един районен съд към момента няма да бъде закрит,
Коментари Харесай

Нито един районен съд няма да бъде закрит към момента

Нито един областен съд все още няма да бъде закрит, само че би трябвало да се мисли за смяна на тези, които не дават отговор на условията. Това уточни служебният правосъден министър Янаки Стоилов в Ловеч, където взе участие в полемика с представители на разнообразни юридически общности о от района за новата правосъдна карта, съобщи БНР.

Янаки Стоилов акцентира, че е нужен необятен кръг от съвещания, с цел да не се пристъпва към реализация на един или различен вид на правосъдната карта, без да са регистрирани всички фактори, а освен тези, които директно засягат активността на съдилищата.

" Това решение не е единствено в пълномощията на Висшия правосъден съвет. То би трябвало да се прави наложително с министъра на правораздаването, с държавното управление, а не би могло да се реализира, тъй като опира до промени в законодателството. Така че съгласно мен към този момент задачата е реализирана – да не се отива към решения, които биха се отразили неподходящо върху достъпа и успеваемостта на правораздаването. "

Стоилов добави, че на идващия парламент ще бъде възложен разбор от извършените съвещания: " Който по нататък би трябвало да се върне, да продължи тази тематика и тогава към този момент да приказваме за избран план за смяна в правосъдната карта, тъй като има районни съдилища, които би трябвало да се запазят, други, при които да се мисли за смяна, по силата на това, че те не могат да отговорят на всички условия. "

Правосъдният министър добави, че към момента не е получил поисканите данни за работата на профилираната прокуратура, а единствено от профилираните съдилища.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР