Нито един представител на Президентството или Министерски съвет не присъства

...
Нито един представител на Президентството или Министерски съвет не присъства
Коментари Харесай

Никой от президентството или Министерския съвет не дойде на литургията в Св. Александър Невски

Нито един представител на Президентството или Министерски съвет не участва на тържественото свещенодействие във връзка Рождество Христово в Патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ". Празничната литургия на Бъдни вечер стартира тъкмо в 18.00 часа и бе отслужена от мелнишкия свещеник Герасим.

 

" В святата нощ, която ни събира дружно, в плодородната топлота на храмовете и в уюта на домовете ни, дано отворим сърцата си за страдащите, обезнадеждените, да покажем, че нашето християнство е живо и действено. Че то е освен думи, само че и каузи посредством обич, съчувствие и състрадание. Гладните и жадните, болните, угнетените, гонените и онеправданите, всички те са на всички места към нас и се нуждаят от вяра и очакване ", сподели епископът.

В храма имаше доста жители, само че не се видя нито един настоящ политик. Единствено княгиня Калина, дружно със брачна половинка си и детето си уважиха огромния празник.

Рождество Христово е един от най-големите и светли празници в християнския свят.

" Днес, когато нашият свят продължава да бъде разкъсван от междуособни битки и несъгласия, когато благоволението сред хората от ден на ден отстъпва пред враждата и непоносимостта към другия, когато военните спорове като средство за разрешаване на разногласията ни освен не понижават, само че възприемат все по-застрашителни размери и унищожават милиони човешки ориси, ние още веднъж имаме една единствена същинска вяра и тя е нашата религия и упованието ни в Божията доброта и Божията всеопрощаваща обич.

Да бъдем добротворци и миротворци, да благоволим един към различен – даже и към враговете си. Да не разрешаваме на пристрастеностите и гнева да владеят над нас, само че да ценим и почитаме всеки човешки живот. Във всекиго да търсим и да откриваме не собствен зложелател и съперник, а наш близък ", се споделя в посланието на патриарх Неофит по случай Рождество Христово.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР