Нито един представител на правителството на САЩ не се е

...
Нито един представител на правителството на САЩ не се е
Коментари Харесай

Представител на САЩ не е подкрепял меморандума за зелена енергия с Gemcorp

Нито един представител на държавното управление на Съединени американски щати не се е застъпвал за Gemcorp, пред който и да е бил член на българското държавно управление. А комерсиалният аташе на Съединени американски щати не е участвал на в Министерски съвет преди седмица . Това се показва в писмо от посолството на Съединени американски щати, в което се разграничават от документа - меморандум за един милиард $ за зелена сила и различни източници. Писмото бе изчетено в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Считаме, че изказванията за противоположното са вследствие на неразбирателство ", декларират още от посолството.

Според думите на Асен Василев от неделя наличието на представител на посолството е гаранция, че фондът е предложен от американското държавно управление и това е задоволително изискване да не се подлага на инспекция от ДАНС. От друга страна някогашният вицепремиер Николай Василев енергично отбрани инвестицията, твърдейки, че " съветските им връзка " от дълго време са завършени.

" Сега " цитира и публикувано изказване на фонда: " Твърдението за съществуване на съветски капитали в собствеността на компанията изрично не дава отговор на истината и неговото тиражиране съставлява подправена вест, която визира положителното име и известност на компанията ".

Оттам прецизираха, че през октомври 2020 година Gemcorp Holdings Limited (GHL) минава през процедура по изкупуване на дяловото присъединяване на своя съветски вложител като през декември 2020 година изкупуването на инвестицията на фонда е завършило. Оттогава няма нито съветски вложители, нито съветски капитали в нито една компания от Gemcorp Grouр. Към сегашния миг Gemcorp Holdings Limited (GHL) е 100% благосъстоятелност на своите чиновници и е основана в Лондон, Англия, прецизират от холдинга. Оттам декларират, че GHL няма да взе участие по никакъв метод в планове, свързани или финансирани от Плана за възобновяване и резистентност на България, няма да работи с български бюджетни средства или еврофондове. От Gemcorp отхвърлят да имат някакво отношение към обявени от държавното управление планове за създаване на цех за акумулатори в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР